Ne propustite

Vlado Kreslin uz Massima i Nenu Belana u Tvornici Kulture

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dallas Records i Mars Music pozivaju Vas na koncert Vlade Kreslina 2. listopada u Tvornicu.

Vlado Kreslin već je više od 30 godina jedna od najvećih zvijezda u rodnoj Sloveniji i gotovo toliko dugo nalazi se u Top 5 izvođača na slovenskim radijskim postajama, no hrvatska publika još uvijek ga otkriva!

Pogledaj i ovo Vlado Kreslin nastupao i ispred bob dylana Svjetski poznati trubadur ne miruje ni nakon 70. rođendana: Najavio je spektakl u Tvornici kulture!

U '80-im godinama Kreslin je, naime, harao po Sloveniji sa svojim rock bendom Martin Krpan, no, za razliku od Zorana Predina i njegovog Lačnog Franza ili Pere Lovšina, tj. Pankrta, Predinova glazba ostala je unutar slovenskih granica i nije se proširila hrvatskim glazbenim eterima.

Kreslin je to sada odlučio nadoknaditi i to albumom na hrvatskom jeziku kako bi se približio široj hrvatskoj publici.

"Album na hrvatskom jeziku snimio sam iz romantičnih, ali i praktičnih razloga. Vidio sam da su se ljudima u publici svidjele moje pjesme, ali često su mi govorili da im je žao što ih ne razumiju jer su na slovenskom jeziku. Više puta krenuo sam snimati hrvatski album, no uspio sam ga realizirati tek kad sam prije nekoliko godina svirao s Radom Šerbedžijom i njegovim pratećim bendom Zapadni kolodvor. Zapadni kolodvor je izrazio želju da s njima snimim "Namesto koga roža cveti", ali na hrvatskom jeziku. Na album sam dodao još neke pjesme koje su otprije postojale na hrvatskom, neke sam preveo, a neke sam ostavio na slovenskom," kaže Vlado.

Kaj su jeli naši stari 2014. uz nastupe Nene Belana, Ivana Zaka i Colonie!

Album "Umjesto koga roža cveti" objavljen je krajem prošle godine i donosi prepjeve Kreslinovih najvećih pjesama, raritetne snimke i mnogobrojne suradnje s vrhunskim hrvatskim glazbenicima poput Parnog valjka, Indexa, Rade Šerbedžije, Nene Belana, Lidije Bajuk i Šajete, a neki od njih pridružit će mu se i u Tvornici!

Kreslin je nedavno hrvatskoj publici predstavio i spot za pjesmu "Tijsti bejli grm" koju je otpjevao sa svojim 80-godišnjim ocem Milanom koji mu je i usadio ljubav prema glazbi.

Osim s Malim bogovima, Kreslin je poznat i po suradnji s legendarnim slovenskim etno sastavom Beltinška banda koji potječe iz njegovog sela Beltinci!

Kreslin je, naime, osim rock glazbom, oduvijek bio fasciniran i romskom glazbom te se pridružio Beltinškoj bandi, poznatoj po tome što je riječ o sastavu koji postoji već desetljećima i to zahvaljujući prenošenju iskustva i članstva "s oca na sina".

Beltinšku bandu čine djedice od 80 do 90 godina i Kreslin priznaje da mu je bio velik izazov uklopiti ih u svoje nastupe uz Male bogove na električnim gitarama.

Publika je odlično reagirala na Kreslinovo spajanje nespojivog - s jedne strane, traženje korijena slovenske narodne glazbe rokera u kožnjacima i sa električnim gitarama, a s druge strane, na djedice s autohtonim instrumentima koji sviraju legendarne rock'n'roll obrade.

U Malom pogonu Kreslin će ipak nastupiti bez Beltinške bande, ali sa svojim pratećim bendom Mali bogovi u kojem sviraju i neki od članova slavnog Martina Krpana!

Pridružit će mu se i nekoliko gostiju iznenađenja koji su ostavili traga na njegovom hrvatskom albumu!

Karte za koncert u prodaji su već od danas i to po posebnoj promotivnoj cijeni od 50 kuna!

Karte možete kupiti u zagrebačkom Dallas Music Shopu (Tkalčićeva 7) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Cijene karata:

do 1.9. - 50 kuna
do 01.10. - 70 kuna
Na dan koncerta - 90 kuna

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene