Ne propustite

Više od stotinu gostiju na 12. ZFF-u

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uskoro počinje veliki filmski spektakl u Zagrebu!

12. izdanje Zagreb Film Festivala počinje u nedjelju, 19. listopada u 20:00 sati u kinu Europa uz projekciju filma Ničije dijete u režiji Vuka Ršumovića. Neposredno prije otvorenja, od 19:00 na terasi kina Europa održat će se koncert grupe Ljetno kino.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Četvrtak na ZFF-u otvoriti ćedanski Veliki bucanj!

'Kad je o temama riječ, festivalski program ove godine u znaku je hrabrih djevojčica i dječaka koje smo razmišljajući o selekciji nazvali NIČIJOM I SVAČIJOM DJECOM. Druga važna tema 12. ZFF-a su SUĐENJA, ili preciznije, pravda koja je spora, ali dostižna, a ove godine volimo i STVARNE DOGAĐAJE na kojima se temelji čak sedam od trinaest naslova iz konkurencije dugometražnog igranog filma', rekao je Boris T. Matić, direktor festivala.

Ničija i svačija djeca, suđenja, stvarni događaji i domaće priče u fokusu 12. ZFF-a!

Među njima su dvostruki pobjednik Sundancea Ritam ludila u režiji Damiena Chazellea, priča o usponu mladoga jazz bubnjara (briljantni Miles Teller) u okrutnom svijetu glazbenog konzervatorija, zatim francuski Party Girl – film o (stvarnoj) partijanerici koja se na pragu 60-ih konačno poželi skrasiti te Happy Endings hrvatsko-američkog direktora fotografije Darka Šuvaka inspiriran domaćom pričom o pljačkašici banaka (Areta Ćurković). Na istinitim događajima temelji se i moćna etiopska drama Hrabra djevojka o djevojčici koja nehotice ubije svog silovatelja pa je osude na smrt.

Popratne programe Velikih 5 i Moj prvi film: Rumunjska te dječji program Bibijada i njezin novi produžetak - Bib PLUS predstavio je izvršni direktor Hrvoje Laurenta, a koordinatorica programa Selma Mehadžić govorila je o novim programima Ponovno s nama i Prvi svjetski rat na filmu. Predstavila je i programe Dan LUX filma te Retrospektivu Dereka Jarmana, ostvarenu u suradnji s Queer Zagrebom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene