ima i novi album

Virtuoz Maksim Mrvica na turneji - imamo i dobitnike

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Na ovoj će turneji izvoditi klasična djela skladatelja poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina, te svoje najpoznatije obrade Bohemian Rhapsody, Godfather i druge.

Maksim Mrvica, klavirski virtuoz koji je svojim izvedbama i prepoznatljivim izgledom osvojio svjetsku glazbenu scenu, na oduševljenje brojnih poklonika, u sklopu svoje svjetske klasične koncertne turneje nastupit će i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Pogledaj i ovo Bad Daughter 26. ožujka Koncert Bad Daughter u Zagrebu imat će "zločesti potpis": "Bit će to zaokruženi doživljaj"

Željko Samardžić prvi put u Lisinskom 10. svibnja 2015

Neposredno poslije nastupa u Moskvi, gdje dolazi sa svojeg ruskog pohoda, karizmaticni Šibenčanin nastupat će tijekom svibnja na pet koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji i to u Slavonskom Brodu, Celju, Krapini, Karlovcu i Puli. Nakon toga Maksim odlazi u Česku, a poslije Praga, na Kinesku i Južno Korejsku turneju, te se poslije ponovo vraća u Hrvatsku i Sloveniju, kako bi održao još tri koncerta u Čakovcu, Mariboru i Zadru.

Ovaj najprodavaniji svjetski crossover pijanist iza sebe ima više od 4 milijuna prodanih primjeraka svojih albuma, a njegov sada već povijesni album „Piano Player“ može se pohvaliti zlatnom pločom u Maleziji, Kini i Indoneziji, platinastom na Tajvanu, Singapuru i Hrvatskoj, te dvostruko platinastom u Hong Kongu. Jednako impozantna je i brojka od 60 milijuna Youtube pregleda njegovih videospotova.

Live nastup s turneje u Japanu, Sumida Hall Tokyo, izvedba “F. Liszt Ballade No.2 in B Minor ”:

Maksim trenutno promovira novi album „Mezzo e Mezzo“. Posebnost ovog albuma je što je dio snimljen u klasičnom stilu, a dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove crossover izvedbe.

Početkom svibnja, Maksim kreće na koncertnu turneju i promociju novog albuma na kojoj svira isključivo klasični repertoar. Mars koncerti i Dallas Records imaju i ulaznice za čitatelje Dnevnik.hr-a! Imamo 1x2 za ulaznice za koncert u Krapini, te 1x2 za Karlovac. Pošaljite nam na mail natjecaj@novatv.hr zašto želite na Maksimov koncert i možda baš vi budete jedni od sretnika koji će uživo moć pratiti koncert!

Dobitnica za Krapinu je: KATARINA PERŠIĆ

Dobitnik za Karlovac je: KARLO MATEŠA

 

Popis nastupa: 

CELJE, četvrtak, 7.5.

PLESNI FORUM CELJE
(info: http://www.plesniforum-kud.si )

KRAPINA, petak, 8.5.
POU Festivalska dvorana
Balkon 150 kn / Parter 170 kn
(eventim.hr | Tisak | blagajna)

KARLOVAC, subota, 9.5.
Dom HV Zrinski, Karlovac
150 kn (eventim.hr | Tisak | Agencija Kompas)

PULA, utorak, 12.5.
Istarsko Narodno Kazalište
Balkon 140 / Parter 160 / Mezazin 180 kn
(www.ink.hr | INK blagajna)

ČAKOVEC, četvrtak, 18.6.
Centar za kulturu Čakovec
Balkon 150 kn / Parter 180 kn
(Blagajna Centra za kulturu)

ZADAR, utorak, 30.6.
Hrvatsko Narodno Kazalište Zadar
Balkon 150 kn / Parter 180 kn
(Blagajna HNK | eventim.hr | Tisak)

Ulaznice za sve koncerte biti će u prodaji od ponedjeljka, 13. 04. 2015.

 

Veliki talent Maksima Mrvice

Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim izgledom Maksim Mrvica uspio je klasiku približiti mladim generacijama, te je danas podjednako miljenik svih generacija publike. Njegov lik i djelo elitna su promocija glazbenog stvaralaštva naše zemlje, ali i izvozni brend Hrvatske i izdavaštva u inozemstvo.

U vrijeme kad u javnom glazbenom prostoru dominiraju koncerti zabavne i alternativne glazbe, važnost i nasljeđe klasičnog glazbenog izričaja se zaboravlja.
Zastupljenost klasike svedena je na nekoliko koncerata godišnje, koji se uglavnom odvijaju u velikim gradovima poput Zagreba. Stoga, Maksimov je doprinos hrvatskoj glazbi itekako važan.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene