454205
454205
454205
454205
454205

OVO MORATE VIDJETI Najljepše nošnje ansambla Lado

  • , 20.10.2016., 11:11
  • Autor:
  • komentara

Kada se upale svjetla pozornice umjetnici Ansambla LADO izgledaju veličanstveno s potpuno uređenim bogatim autentičnim nošnjama.

 
 
 
 
Lado (FOTO: PR)
Lado (FOTO: PR)

Narodne nošnje Ansambla LADO prikazuju hrvatsku bogatu i šarenu kulturu i pravi su putujući muzej narodne baštine. Svaka iz bogate kolekcije narodnih nošnji neprocjenjive je vrijednosti i predstavlja određeni dio Hrvatske. Svako mjesto ima svoju prepoznatljivost nošnji, pa su tako nošnje na primjer iz Valpova bogate s puno podsuknji dok su one iz Dalmacije jednostavnije s daškom lokalnih detalja specifičnih za određeno područje. Prepoznatljiva crvena boja karakteristična je za sjeverne dijelove Hrvatske gdje je nekada vladalo obilje, a odjeća Zagore i dinarskog područja jednostavnija je i teža.

Lado (FOTO: PR)

Velik dio hrvatske narodne baštine biti će prikazan i na godišnjem koncertu LADA. Ovaj istinski čuvar hrvatske narodne baštine u splitskoj Spaladium Areni, 25. studenog u 19 sati izvest će jedinstveni glazbeno-plesni spektakl, a uz vrhunski repertoar pjesama te zavidne koreaografije, Splićane će oduševiti očaravajućim autentičnim narodnim nošnjama starijim i od sto godina.

Kada se upale svjetla pozornice, umjetnici Ansambla LADO izgledaju veličanstveno s potpuno uređenim bogatim autentičnim izgledom koji obuhvaća sve detalje od narodne nošnje, do frizure, šminke i umijeća predstavljanja ovih istinskih narodnih vrijednosti.

Lado (FOTO: PR)

S više od 1200 kompleta izvornih narodnih nošnji, veliki ormar Ansambla LADO pravi je putujući muzej čiju će glazbeno-plesnu čaroliju, uz splitsku Spaladium Arenu na godišnjim koncertima doživjeti i drugi hrvatski gradovi. Koncerti nas očekuju 4. studenog u Molvama, 13. studenog u HNK u Zagrebu, 17. studenog u HNK u Varaždinu, 19. studenog u GV Osijek te 23. studenog u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog.

Lado (FOTO: PR)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se