Pogledajte

Umjetnik zaslužan za dizajnerska rješenja NOA kluba

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zrće je već odavno svjetski brend, u to nema nikakve sumnje

Pozicioniralo nas je na partijanerskoj karti svijeta, ponudilo gostovanja svjetskih DJ teškaša, serviralo fascinantan spoj kristalnog šljunčanog plićaka, s epskim pogledom na silni Velebit u daljini.

Pogledaj i ovo showbuzz 6. kolovoza Noah Beach Club obećava super zabavu ovog ljeta!

Na žalost, stari je običaj da naša jadranska ponuda najčešće na tome staje – eto vam more i sunce, pa uživajte, dragi furešti. Ako se grade apartmani, onda nalupaj, brate, što više bezličnih betonskih deka, i, po mogućnosti, stavi kakvog mramornog labuda na ulaz u garažu.

Ako se radi o klubu, također se, najčešće, vodi idejom – beton, mala ulaganja, velika zarada.

NOA, smještena na Zrću, potpuni je hit sezone, i definitivno, jedan od najljepših klubova Mediterana uopće. NOA nije građena po principu 'zdrpi i briši', nego se u uređenje uložilo strahovito puno ideja i kreativne energije, što se, na kraju, jasno i vidi.

Dizajn je povjeren Nevenu Stojakoviću (47), legendarnom zadarskom kreativcu, čovjeku koji je potpisao projekte kao što su 'Milenijski skok' i 'Noć punog mjeseca', projekte koji su gradu Zadru dali strahoviti zamah u kontekstu hvatanja globalnih turističkih PR bodova.
Stojaković je poznati scenograf, kazalištarac, čovjek koje je u dekorativnom smislu uredio mnoge gradove.
U razgovoru nam skromno kaže da je NOA ionako ljepotica arhitekture, a on je samo imao sreću dodati malo nakita.
Stojaković kaže da mu je inspiracija bila sama tema Noine arke, na što je nadovezao teme životinja, ali ne prvoloptaški, nego u tragovima. Kaže da je imao potpuno odriješene ruke u poslu, i da se kao možda nikada u karijeri, jedva čekao buditi ujutro i započinjati s poslom.
Pristup odriješenih ruku se isplatio, jer Stojaković je otvorio pandorinu kutiju, zasjao u punoj kreativnosti talenta, i NOA je zaista nešto posebno, rijetko viđen partijanerski raj iznad vode.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene