Idemo

U prodaji novi album Zaz!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što nas je osvojila hitom Je Veux, a potom i singlovima Les passants i Eblouie per la nuit , baš kao i fantastičnim nastupom u rasprodanom Domu sportova, francuska glazbenica Isabelle Geffroy ZAZ, vratila se s dugoočekivanim novim albumom “Recto Verso” (Sony Music/Menart).

Album je najavljen proljetnim singlom „On Ira“/We'll go“. ZAZ nas poziva na glazbeno putovanje nalik  Gauguinovom slikanju i u skladu s njezinom životnom filozofijom, koloristično, spontano i nepredvidljivo.

Pogledaj i ovo showbuzz Dio novog albuma Poslušajte neobjavljenu pjesmu Toše Proeskog

>> Zaz zavela Zagrepčane svojom energijom!

Ovog puta „On Ira“ (Idemo) poziva na putovanje, tvoreći šarenu, nestašnu priču kakva je i sama Zaz.
S novim, drugim albumom donijet će, još jednom osvježenje na glazbenu scenu – nostalgične priče i magične ritmove u francuskom štihu.

Treba živjeti punim plućima!

Ova miljenica publike, započela je svoju karijeru 2001. godine u blues sastavu „Fifty Fingers“. U međuvremenu je promijenila nekoliko sastava miješajući stilove poput jazza, bluesa, soula. U svibnju 2010. godine započela je svoju samostalnu karijeru s albumom ZAZ  koji uključuje pjesme koje je sama napisala poput „Les passants“, “J’aime à nouveau”, “Ni Oui Ni Non”. Album je producirala već spomenuta Kerredine Soltani, a pop pjevačica Raphaël Haroche napisala joj je pjesme “Éblouie par la nuit”, “Port Coton” and “La Fée”. ZAZ je dio turneje zabilježila i live izdanjem Sans Tsu Tsou. ZAZ je prodala do sada gotovo 2 milijuna albuma diljem svijeta i jedna je od najprodavanijih francuskih izvođača u 2011. i 2012. godini!

Na ovom se albumu ZAZ dotakla raznolikih tema: Primjerice u pjesmi “T’attends quoi” (What Do You Expect?), dotakla se Afganistana i izmučenih ljudi u Iraku, Siriji…Djetinstvo i uspomene priziva u pjesmi “Toujours” (Always) – prisjeća se dana kada je išla gdje god je vjetar nosi. Pjesma “Si je perds” (If I Lose),  govori o sjećanjima koja su prekrivena  Alzheimerom. Zaz ulazi u misli patnice koja prije nego sve zaboravi pogleda u budućnost – sve stvari koje treba iskusiti prije negoli izblijede.

Uglavnom, ZAZ nam ponovno poručuje kako treba život živjeti punim plućima, prihvaćati izazove i uživati u svakom trenutku!

Popis pjesama:

1. On ira
2. Comme ci, comme ça
3. Gamine
4. T’attends quoi
5. La lessive
6. J’ai tant escamoté
7. Déterre
8. Toujours
9. Si je perds
10. Si
11. Oublie loulou
12. Cette journée
13. Nous debout
14. La lune

Deluxe izdanje i ključuje i:

15. La part d’ombre
16. Le retour du soleil
17. Laissez-moi
18. Ce que vous z’avez pas vu
19. Digital Booklet – Recto verso (Deluxe Version)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene