Svi zadovoljni

U blagajnu Splita od 'Ultre' pola milijuna kuna

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić otkrila je da se prosječna dužina boravka posjetitelja "Ultre" u Splitu produžila na više od pet dana.

U tri dana, koliko je trajao Ultra Europe festival u Splitu, samo od uplate poreza na potrošnju u gradski je proračun uplaćeno više od pola milijuna kuna, a ostvareno je oko 75 tisuća noćenja, rekao je dogradonačelnik Goran Kovačević u utorak, na sastanku s čelnicima gradskih tvrtki i nadležnih institucija.

Dogradonačelnik Kovačević je naglasio kako su organiziranost i tehnička opremljenost u Splitu bile na visokoj razini te izrazio uvjerenje da će najbolji svjetski festival elektronske glazbe još dugo ostati u gradu pod Marjanom.

"Ne možemo se s drugim europskim gradovima natjecati u iznosima gradskih proračuna, ali definitivno možemo u logističkoj podršci koje naše gradske službe pružaju tom festivalu. Upravo je to ključan razlog zbog kojeg će festival i slijedeće godine biti u Splitu. Te činjenice su svjesni i organizatori 'Ultre', pa se s opravdanim razlogom nadam da će još dugo ostati u Splitu“, izjavio je dogradonačelnik kazavši da su posjetitelji festivala pokazali da su fini i pristojni mladi ljudi koji žele upoznati Split, posebno njegovu povijest i kulturu.

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić otkrila je da se prosječna dužina boravka posjetitelja "Ultre" u Splitu produžila na više od pet dana i da su za to vrijeme dnevno trošili 124 eura. Sve to imalo je i veliki marketinški efekt za Split i njegov turizam jer su, dodala je, sliku Festivala u svijet poslale brojne strane televizijske ekipe, novinari, kao i svjetski blogeri u svojim vrlo pozitivnim recenzijama.

Zanimljiv je i podatak da je na stadionu Poljud i prostoru oko njega splitska "Čistoća" prikupila 70 tona otpada, što je 15 tona više nego prošle godine.

Djelatnici KBC Split su imali 364 intervencije, uz dodatno angažiranih 68 liječnika, te 42 medicinske sestre.

Uz pasivne i aktivne metode nadzora i sigurnosti splitska je policija, uz postaju u zračnoj luci na Resniku, uspješno odradila svoj dio posla. Kolike su bile mjere sigurnosti najbolje ilustrira podatak da je čak 40 dana prije održavanja festivala stadion na Poljudu bio pod mjerama nadzora i pregleda. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene