444608
444608
444608
444608
444608

U blagajnu Splita od 'Ultre' pola milijuna kuna

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić otkrila je da se prosječna dužina boravka posjetitelja "Ultre" u Splitu produžila na više od pet dana.

 
 
 
 
Završio Ultra Europe festival (Foto: Ivo Cagalj/Borna Filic/PIXSELL) - 21
Završio Ultra Europe festival (Foto: Ivo Cagalj/Borna Filic/PIXSELL) - 21

U tri dana, koliko je trajao Ultra Europe festival u Splitu, samo od uplate poreza na potrošnju u gradski je proračun uplaćeno više od pola milijuna kuna, a ostvareno je oko 75 tisuća noćenja, rekao je dogradonačelnik Goran Kovačević u utorak, na sastanku s čelnicima gradskih tvrtki i nadležnih institucija.

Dogradonačelnik Kovačević je naglasio kako su organiziranost i tehnička opremljenost u Splitu bile na visokoj razini te izrazio uvjerenje da će najbolji svjetski festival elektronske glazbe još dugo ostati u gradu pod Marjanom.

Završio Ultra Europe festival (Foto: Ivo Cagalj/Borna Filic/PIXSELL) - 21

"Ne možemo se s drugim europskim gradovima natjecati u iznosima gradskih proračuna, ali definitivno možemo u logističkoj podršci koje naše gradske službe pružaju tom festivalu. Upravo je to ključan razlog zbog kojeg će festival i slijedeće godine biti u Splitu. Te činjenice su svjesni i organizatori 'Ultre', pa se s opravdanim razlogom nadam da će još dugo ostati u Splitu“, izjavio je dogradonačelnik kazavši da su posjetitelji festivala pokazali da su fini i pristojni mladi ljudi koji žele upoznati Split, posebno njegovu povijest i kulturu.

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić otkrila je da se prosječna dužina boravka posjetitelja "Ultre" u Splitu produžila na više od pet dana i da su za to vrijeme dnevno trošili 124 eura. Sve to imalo je i veliki marketinški efekt za Split i njegov turizam jer su, dodala je, sliku Festivala u svijet poslale brojne strane televizijske ekipe, novinari, kao i svjetski blogeri u svojim vrlo pozitivnim recenzijama.

Završio Ultra Europe festival (Foto: Ivo Cagalj/Borna Filic/PIXSELL) - 13

Zanimljiv je i podatak da je na stadionu Poljud i prostoru oko njega splitska "Čistoća" prikupila 70 tona otpada, što je 15 tona više nego prošle godine.

Djelatnici KBC Split su imali 364 intervencije, uz dodatno angažiranih 68 liječnika, te 42 medicinske sestre.

Uz pasivne i aktivne metode nadzora i sigurnosti splitska je policija, uz postaju u zračnoj luci na Resniku, uspješno odradila svoj dio posla. Kolike su bile mjere sigurnosti najbolje ilustrira podatak da je čak 40 dana prije održavanja festivala stadion na Poljudu bio pod mjerama nadzora i pregleda. (Hina)

Završio Ultra Europe festival (Foto: Ivo Cagalj/Borna Filic/PIXSELL) - 4

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se