Ludilo

Tvoje lice zvuči OPASNO! Ovo još niste vidjeli

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U dupkom ispunjenoj dvorani Kazališta Poreč, održana je predstava 'Tvoje lice zvuči Opasno' u produkciji Mrki teatra, dramske radionice Pučkog otvorenog učilišta Poreč i gostiju, autora Katje Restović.

U režiji dvojca: Katje Restović i Edija Maružina , poznatog lidera „ Gustafa“, gledatelji su uživali dva puna sata uz neprekidne pljeskove dok je ansambl od 47 glumaca, pjevača i plesača svojim fascinantnim preobrazbama predstavio parodiju TV showa „ Tvoje lice zvuči poznato“. Osam „ natjecateljskih“ glazbenih točaka bilo je prepušteno na „ milost i nemilost ocjenama žirija, britkim i duhovitim „stručnjacima“ iz kazališne i glazbene scene, glumcima: Žitomir Klarićić, Sanjica Sara Radetić, Edi Maružin, Elio Štifanić uz specijalnog gosta emisije, pop zvijezde, Amira Kazića Lea.

Publika je pljeskovima pratila šarmantne opaske žirija te odlična utjelovjenja svima nam poznatog, sjajnog Borisa Kosmača i njegove Tine Turner uz plesačice Mot08 , Michael Jacksona i talentirane Angelice Zacchigne uz plesače USB. Pažnju publike potpuno je osvojila imitacija „Village People“ i 6 sjajnih glumaca iz Novigrada; Dobrivoj Savatović, Saša Savatović, Danijel Makin, Deni Červar, Sandro Hačić, Davor Hačić. Poseban aplauz dobila je i imitacija Charlie Chaplina i Dobrivoja Savatovića te Roberta Palmera i Nenada Sinčića. Energične i zabavne voditelje Showa utjelovili su Azeglio Picco i Glen Stelko, uz najavne glumce imitatacija i njihove kratke video filmove: Alenka Korelić Lučić , Patrick Darrer, Jakov Grgić, Saša Zović, Sven Đula Tomac, Paulina Vidović te „ podizač tabele aplauz“ Vedran Šušnjević – Šuško.

Osim glumaca, iako u glumačkoj postavi - imali smo priliku vidjeti i našeg Brunu Krajcara koji se je sa velikim zadovoljstvom odazvao pozivu te glumački i pjevački bio dio predstave. Isto tako, glumili su i pjevali mladi, sjajni pjevači: Gordan Gregurović i Stefanija Hasimi.
Uz snažne i jasne interpretacije svih glumačkih likova, osmišljeni „ tv studio“ te scenaristički tempo od 2 sata neprekidnog smijeha i pljeskova publike, redateljski dvojac Restović – Maružin, postigao je ono što rijetko kome pođe za rukom a to je držati pažnju posjetitelja do posljednjeg trenutka. Oduševljena publika je to prepoznala te snažnim pljeskovima nagrađivala glumce tijekom cijele predstave.

Presretna sam i vrlo ponosna na cijeli ansambl. Mislim da smo Edi i ja uspjeli napraviti ono što mislim da je pravi cilj Kazališta: da publike zaboravi realnost na neko vrijeme i potpuno se prepusti predstavi. Jedina istinska naknada za težak rad koji je ova predstava zahtijevala, što zbog velikog ansambla što zbog potreba predstave, je sinergija predstave i publike, što se je večeras u potpunosti ostvarilo. Nema veće sreće za autore i redatelje komedije, od toga kada je publika nasmijana do suza - kaže Restović.

Make up potpisuje Ana Marija Radić, kostimografiju Slavica Jarić, dok je design plakata radila Ana Sever a fotografije Nenad Šimunić. Cijeli vizualni video identitet ostvarila je video produkcija Rose art a light design D.D. elekroakustika uz Davida Belasa, Ivana Piska te Aleksandra Poropata.
Ulaz je bio slobodan a rezervacije za cijelu Kazališnu dvoranu Poreč, uz sav kapacitet pomoćnih sjedala bila s u popunjene u samo sat vremena. Veliki broj posjetitelja nije imao priliku vidjeti predstavu koja je bila poklon Pučkog otvorenog učilišta Poreč i dramskog ansambla Kazališta, Gradu Poreču za njegov dan, no nadamo se da će se predstava ponoviti.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene