"Radijsko srce"

'Radijsko srce' spektakularna koncertna turneja

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svaki je koncert predviđen kao četverosatna zabava.

Press konferencijom održanom u zagrebačkom Novinarskom domu, medijima je i službeno otkrivena velika radijsko glazbena koncertna turneja pod nazivom 'Radijsko srce'.

Pogledaj i ovo Neda Ukraden - 1 Važne osobe u životu Poznati Hrvati ispričali kakve su bile njihove bake: ''Prva sjećanja, prvi mirisi vezani su za tu našu kuću, najljepše uspomene''

Navedena će se turneja pod pokroviteljstvom HURIN-a (Hrvatska udruga radijskih nakladnika, koja broji 113 članica, od nacionalnih preko regionalnih i županijskih pa do gradskih i općinskih radijskih postaja), održati u 14 gradova diljem Hrvatske. Na turneji će sudjelovati brojni glazbenici, čije su pjesme značajno obilježile radijski eter u proteklim godinama, uz predstavljanje njihovih novih pjesama i albuma. Svaki je koncert predviđen kao četverosatna zabava kojima će domaćini biti radio postaje u mjestima gdje će se održati nastupi. 'Radijsko srce' održati će se od travnja do lipnja 2017. godine, a završiti će velikim humanitarnim koncertom.

Samu turneju na pressici su najavili Robert Veseljak predsjednik HURIN-a, te glazbenici Toni Cetinski, Antonija Šola, Marko Kutlić i Goran Belošević iz Pravila Igre, te Zoran Beloša-Beli iz Radio Luksemburga.

Turneju 'Radijsko srce' obilježit će nastupi Tonija Cetinskog, Antonije Šole i Pravila Igre, a kao gosti koncerata pojedinačno po gradovima pridružit će im se grupa Buđenje, Damir Kedžo, Radio Luksemburg, Luminize i David Temelkov.

Cijeli je projekt, istaknuo je predsjednik HURIN-a Robert Veseljak, osmišljen kroz višegodišnja promišljanja kako spojiti radijski, glazbeni i koncertni svijet na način da se objedine svi kvalitetni elementi svakog pojedinog segmenta. 'Radio je oduvijek bio najvažniji promotor glazbe i izvođača, ali isključivo u zvuku. Cilj je turnejom spojiti, ne samo ton i sliku, već ujedno osigurati i jedinstveni doživljaj, koji se može ostvariti samo na koncertnom događaju. Želja je organizatora, i novim izvođačima pružiti mogućnost da se kroz niz koncerata predstave publici diljem Hrvatske. Na turneji se izvode pjesme na hrvatskom jeziku i isključivo hrvatskih autora.'

Projekt su podržali HDS Zamp, Zapraf, HDU, Nova Tv, 24 sata i brojne radio postaje.

Zadovoljstvo projektom i sudjelovanjem nije krio ni Toni Cetinski, istaknuvši, kako je ovo jedinstvena prigoda za promociju domaće glazbene scene, te prvenstveno mladih izvođača, da i oni iskuse sudjelovanje u jednoj velikoj turneji. Seriju ovih koncerata Toni će ujedno iskoristiti i za promociju novog zvuka u koji je sa svojim bendom krenuo posljednjim singlom 'Laku noć', te će sve pjesme svirati u acoustic/electric verzijama.

Sreću i užitak što je dio projekta 'Radijsko srce', istaknula je i Antonija Šola, koja je zaslužna za glazbenu himnu turneje, pjesmu „Dok slušam radio“, koja je radijskim eterom zaplovila prije nekoliko dana, a čime je i službeno započela promotivna kampanja. ‘Kad sam sa svojim timom razgovarala o himni za projekt „Radijsko srce“ i o tome, kako bi trebala zvučati pjesma koja bi najbolje predstavila ono sto želimo postići ovim projektom,riječi vodilje bile su mi: radio, srce i osjećaj. Melodiju u glavi imala sam čim sam otišla sa sastanka, a ljetos na moru razmišljala sam o tome, koju poruku želim osjetiti tekstu. Sjetila sam se kako smo nekada slušali radio i na kazete snimali omiljene pjesme, ali i radili mixeve tih pjesama sami i poklanjali simpatiji. Neke pjesme nas vrate točno u trenutak, koji nas podsjeća na neke stare ljubavi, na prijateljstva, na važne i posebne događaje u životu kada smo htjeli zaustaviti vrijeme. Upravo su te pjesme kao neke male vremenske kapsule, koje nas vraćaju u neka druga vremena. Nadam se kako će i ova pjesma biti takva, te da ćemo je zajedno pjevati na nadolazećoj turneji i koncertima.’, kazala je Antonija Šola.

Posebno zadovoljstvo nastupima i sudjelovanjem u projektu nisu krili dečki iz Pravila Igre, vokal i frontman Marko Kutlić te bubnjar Goran Belošević, kao i Zoran Beloša-Beli iz Radio Luksemburga. Svakako valja spomenuti kako će ekipi iz Pravila Igre, nadolazeći spektakl, biti prava prigoda za promociju nove pjesme 'Ako'.

Poseban dio projekta je i promotivna akcija HURIN-a pod nazivom „Ja volim radio“ kroz koju će se hrvatska javnost podsjetiti na vrijednosti, koje radio postaje svakodnevno donose kroz svoj eter. Sveprisutan dio našeg života, ‘prozor’ u svijet oko nas, radio nije samo medij, već slobodno možemo reći i umjetnost. Na sebi svojstven, samozatajan način, nezaobilazan i itekako značajan u prenošenju informacija, istodobno je dostupan svima. Svakodnevnim postojanjem u našem životu, dan bez radija je nezamisliv. On je uvijek sa nama, uz nas, naš najbolji prijatelj. Uz njega dijelimo radost i tugu, provodimo vrijeme na poslu, vrijeme sa dragim ljudima, vozeći se u automobilima, ili kada smo kod kuće. Jednostavno uz njega živimo život.
 

Koncertna turneja 'Radijsko srce':

01.04. Bjelovar
08.04. Sisak
15.04. Biograd na moru
21.04. Karlovac
22.04. Požega
28.04. Pula
30.04. Rijeka
05.05. Osijek
06.05. Virovitica
12.05. Gospić
13.05. Varaždin
17.05. Zagreb
20.05. Split
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene