Poslušajte ga

Teška industrija ima novi singl 'Jednom daje nam Bog' i album ''Selfie''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Teška industrija i Željko Bebek legli su jedno uz drugo kao: Simon uz Garfunkel, Mirko uz Slavka ili Black uz Deckera!

"Željko Bebek - najslavnije ili, ako ćete, ono ultimativno grlo Dugmeta - i Teška industrija legli su jedno uz drugo kao Simon uz Garfunkela, Mirko uz Slavka, Paul uz Sharka ili Black uz Deckera... Čudno? E bogme nije jer raja se uvijek prepozna pa je i ova suradnja možda zakašnjela ali tako vraški logična. Pogonjena i boljom prošlošću i budućnošću koja, i kad su jedna i druga strana u pitanju, ovakvim suradnjama može biti samo izgledna. I donijeti dobro. Publici, onoj koja se uželjela Bebeka u dugometovskom izdanju i Teške s malo muškog vokala, još i više!"

Pogledaj i ovo Buđenje Najavljen i album dueta Pogledajte "Selfie" grupe Buđenje u kojem se slučajno zatekla i Maja Bajamić

Teško je napisati bolji uvod o novoj suradnji Teške industrije i Željka Bebeka od ovog, renomiranog glazbenog kritičara Zlatka Galla.

Uistinu, čarolija koja se dogodila na zajedničkom singlu "Jednom daje nam Bog" je onaj trenutak kada sve sjedne na svoje mjesto - dugogodišnje prijateljstvo oplemenjeno suradnjom na pjesmi koju prožima i prošlost i budućnost.

Glazbu potpisuje Vedad Hadžiavdić, tekst Blagica Ivanović, dok su za aranžman zaslužni Vedad Hadžiavdić i Igor Ivanović.

Ivica Propadalo ne krije zadovoljstvo suradnjom: "Već odavno me ništa tako nije veselilo kao ova pjesma i suradnja. Ona je rezultat dugogodišnjeg poznanstva i prijateljstva iz ranih Sarajevskih dana,s početka 70.-tih godina. Još iz vremena kada smo mi i Željko s Bijelim Dugmetom dijelili istu prostoriju - SEKCIJU C za probe, a vikendom pozornicu u Dancing dvorani Doma Mladih na Skenderiji...U ovoj pjesmi kao da čujem Željka upravo iz tog vremena.. Isto tako, pjesma mi zvuči pomalo retro-nostalgično, a ipak moderno i u duhu ovog vremena..."

''Ako amerikanci imaju ''Curious case of Benjamin Button'', mi imamo priču zvanu TEŠKA INDUSTRIJA! Što bend ima više staža, to zvuče sve mlađe. Stvar s Bebekom još je jedna boldana crta u dokumentu pop kulture.''
Goran Kurjak-Otvoreni radio

"Glasovi Bebeka i Lee zajedno izvrsno funkcioniraju. Željkove dionice zvuče kao iz najboljih vremena Bijelog Dugmeta. Izgleda da je dim iz tvornice Teške industrije ponovno pušten. I to punom parom. Odabrao sam pjesmu: Đelo Hadžiselimović''

Istoimena promocija albuma održat će se 12.5. u zagrebačkoj Tvornici kulture.
Tom će se prigodom bendu na pozornici pridružiti i prijatelji glazbenici - Željko Bebek, Matija Dedić, Slavonia band, Nikša Bratoš i Igor Ivanović.
Odličan Selfie (sebić) za kraj izuzetne glazbene priče!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene