Radio 808

VIDEO Templesov 'Sun Structures' proglašen albumom tjedna

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Temples nazivaju modernim Beatlesima, a upravo je njima pripala titula albuma tjedna.

Temples su u ljeto 2012. osnovali vokalist i gitarist James Edward Bagshaw i basist Thomas Edison Warmsley.

Nakon objavljivanja pjesama na Youtubeu, londonski nezavisni label Heavenly Recordings u studenom 2012. objavljuje njihov debitantski singl 'Shelter Song', a bendu se priključuju bubnjar Sam Toms i klavijaturist Adam Smith.

Već su prvim singlom, popraćenim šarenim kaleidoskopskim video uratkom, Templesi naznačili svoj rad kao melodičnu fuziju psihodeličnih i pop melodija. Frontmen benda neodoljivo podsjeća na Marca Bolana, a njegov baršunasti vokal, u kombinaciji s hipnotičkim ritmovima, dizzy melodijama i zbunjujućom lirikom, inducira zanimljiv nostalgični štih koji je inherentno utkan u 'neo-psych' kategoriju u koju se njihov rad svrstava.

Nakon hypea nastalog oko prvog videa/singla 'Shelter Song', nastavili su objavljivati singlove i videospotove ('Colour to life', 'Keep in the dark' i 'Mesmerise'). Iako album službeno izlazi 10. veljače, većina je pjesama dostupna za preslušavanje.

U retro-futurističkoj psihodeliji, u okviru njihovog prvog studijskog albuma 'Sun Structures' naći će se 12 pjesama. Noel Gallagher, Suede i Johnny Marr ističu kako su Temples iznimna pojava na britanskoj glazbenoj sceni.

Kao svoje uzore ističu The Byrds, Nazz, Soft Cell, Marca Bolana, Pink Floyd, Davida Bowieja... Kritičari ih često prozivaju modernim Beatlesima i uspoređuju s Tame Impalom, australskim psihodeličarima čiji je album 'Lonerism' iz 2012. svojevrsni manifest nove psihodelične scene.

Njihovoj prominenciji doprinijele su i turneje na kojima su pozornicu dijelili s velikim glazbenim imenima (The Vaccines, Interpol, Suede, Kasabian, The Rolling Stones), a u travnju će nastupiti na Coachelli.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene