Snijeg

Svemir: Nakon susreta s policijom, izbacili novi singl

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svemir je rock band čiji se stil naslanja na americanu, ali i klasični zvuk gitarističkih rock bandova od Beatlesa do Pretendersa.

Zagrebački rock band Svemir imao je zanimljivu godinu. Kroz 2016. izdali su album „Male laži“, upisali pozitivne reakcije publike i kritike, predstavili „Dunjinu pjesmu“, imali bliski susret s policijom i održali čak 2 promocije istog albuma. Dok ulaze u šestu godinu postojanja zatvaraju jedan krug i predstavljaju pjesmu „Snijeg“. To je peti i ujedno posljednji singl s albuma za čiju je videopriču zaslužan Doringo.

Snijeg nije slučajno posljednja pjesma na albumu. Iako sadrži i pjesme drugačije tematike ili atmosfere, kroz cijele se „Male laži“ ipak najviše provlači lajtmotiv prolaznosti i krhkosti nekih bitnih stvari u životu: naših uvjerenja, životnih okolnosti, a osobito odnosa koje gradimo (i rušimo) s drugim ljudima.

Autorica glazbe na stihove Vjekoslava Majera je Zvonka Obajdin.

Sve počinje već s pjesmom "Male laži" koja otvara album, u kojoj sam ljuta i razočarana, objašnjava Zvonka, nastavlja se u sljedećoj "Iz daljine" u kojoj se ta ljutnja pretvorila samo u tugu, a provlači se dalje albumom kroz spektar raznih osjećaja koji nastaju kada se ne uspijevamo razumjeti s ljudima koji nam nešto znače.

No osjećaji poput ljutnje, razočaranja ili tuge ne mogu trajati zauvijek i na kraju se ipak pomiriš sa svime, vidiš stvari iz malo šire perspektive, staviš točku na prošlost, ostaviš ju iza sebe, kreneš dalje, ili možda zapravo opet ispočetka - zatvori se krug. I to je tema "Snijega" – zaključuje Zvonka.

Došlo je do promjene i unutar samog benda Svemir, nakon lijepih zajedničkih godina solo gitaristica Saša odlazi nekim drugim putovima, a Svemir će uskoro dobiti novog člana.
Pjesma "Snijeg" tako na još jedan način označava zatvaranja poglavlja. Zatvara neke osobne priče, zatvara album, zatvara promociju albuma kroz singlove, i zatvara jedno bitno poglavlje u kojem su Saša i zvuk njene gitare bitno utjecali na zvuk samog Svemira.

Mi još ne znamo kakav će nam se novi krug sada otvoriti, kako će Svemir zvučati ili u kojem smjeru će se razvijati… Snijeg se topi, sve se topi, vidjet ćemo što će nas dočekati kad se otopi i dođe novo proljeće – poručuju iz benda Svemir.




 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene