Jedva čekamo

Stiže Audicija: Originalna postava u Zagrebu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Audicija je osamdesetih žarila i palila.

Spremni za Audiciju? Ponovno na okupu nakon trideset godina!

Ovako je govorio Marinko Ćutuk u Novoj audiciji: „Ja čet'ri sata čamim čekajući ko budala“, a mi smo za ovo čekali ipak malo duže... i to na originalnu postavu AUDICIJE.

Nakon gotovo trideset i tri godine
okuplja se prva postava kultne predstave ''Audicija'' i kreću na zajedničku turneju u kojoj će zabavljati i nasmijavati publiku kao i nekada.

Pod producentskom palicom Adnana Mundžića i u organizaciji ''Stage Production'' održat će se velika svjetska turneja kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije te Europa, Kanada, SAD i Australija.

Svoju priliku da ih se prisjetite i vidite ih uživo imat ćete već ove jeseni, točnije u subotu 28. listopada u 20 sati u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski gdje će odigrati ''Audiciju'' u originalnoj postavi te će još jednom pokazati zašto je jedna od najboljih predstava u bivšoj Jugoslaviji, ali će nas i vratiti u vrijeme kada je i započela cijela ova priča.

Pogledaj i ovo showbuzz Veliki talent Zvijezda 'Audicije' u trci za kanadskog Oscara



''Turneja nosi naziv "033" jer je to pozivni broj za Sarajevo, a i 33 godine prošle su od prvog izvođenja“, komentirao je Mundžić.

Sjećate se Mime Šiš, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafe Sudžuka, Rokija, Davora Stevanovića ili pak čuvenog Profesora? To su samo neka od imena kojih se i dan danas sjećamo i koji nam uvijek izmame osmijeh na licu.

Ova kultna predstava nastala je u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi put je izvedena na Otvorenoj sceni OBALA. Samo par godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove "skica za lik i imitaciju", uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, dolaze do predstave koja će postati popularna pod imenom "Audicija“.

Tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević i Željko Ninčić, postaju bitna imena na sceni koja zna cijela bivša Jugoslavija.



Godine 1986. potpisali su svoj prvi profesionalni ugovor s menadžerom Rakom Đokićem koji organizira veliku jugoslavensku turneju.

Predstava ''Audicija'' i danas drži mnoge rekorde po posjećenosti, pa je tako u Lisinskom za 11 dana rasprodala 33 predstave što do dan danas nikome nije uspjelo. U sklopu jugoslavenske turneje ova predstava igrala je 50 puta u beogradskom Domu Sindikata, gdje se svaki put tražila karta više. Predstava ''Audicija'' je jedini scenski projekt koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 milijuna ljudi.

Povodom 25. godišnjice nastanka „Audicije“ u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. godine skupili svi glumci iz originalne postavke i održali dvije predstave na ''Obali."' Zabilježeno je da je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je bila inicijator i organizator ovog okupljanja, imala preko 15.000 rezervacija za ovu predstavu, dok ''Obala'' ima samo 300 mjesta.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene