Otkriveni detalji

'Splitski festival je jedini pravi jer nitko neće 'zaboraviti' pjevati'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Svjesni smo da takav način organiziranja više košta, ali ako se ne može realizirati orkestar i pjevanje uživo onda se takva manifestacija ne bi smjela ni zvati festivalom', kažu iz organizacije Splitskog festivala.

Scenografija nadolazećeg 53. Splitskog festivala bit će u znaku Ive Tijardovića, Ivana Meštrovića te splitskog HNK, kulturnih simbola Splita.

Pogledaj i ovo Jelena Rozga ''uh, ovo će biti vrh!'' Rozga seksi videom najavila ono što se već dugo čeka, i Prija je ovo morala komentirati: ''Sve puca, a ja cijela ostala''

'Scenografija sadrži elemente art decoa, kao poveznica s vremenom djelovanja naših velikana. Tloctrno, pozornica se proteže na 400 kvadrata, dok kulise sežu do osam metara visine', otkrio je Slaven Raos, glavni scenograf za festival.

Direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš na konferenciji za novinare otkrio je i da je pjesma 'Lumin' Pere Kozomare koju izvodi klapa Rišpet najizvođenija pjesma u protekloj godini prema kriterijima ZAMP-a.

Na upit novinara da komentira činjenicu da je Splitski festival rijetki, ako ne i jedini, festival gdje se pjeva uživo, Mrduljaš je duhovito komentirao da to znači da neće nitko zaboraviti pjevati referirajući se na CMC festival u Vodicama gdje je Jelena Rozga, koja nastupa iu na ovom festivalu, zaboravila pjevati na playback.

'Svjesni smo da takav način organiziranja više košta, ali ako se ne može realizirati orkestar i pjevanje uživo onda se takva manifestacija ne bi smjela ni zvati festivalom', zaključio je Mrduljaš.

S njim se složio i Igor Brešan koji je pred novinarima komentirao: 'Osobitost Splitskog festivala je ta što se on jedini trenutačno u Hrvatskoj može nazvati istinskim festivalom. A zašto? Zato što jedini traje tri dana, s dvije izlučne večeri i završnom finalnom. Svi ostali traju jedan dan, kod njih nema razmišljanja 'oćeš proći, ispasti, 'oćeš se plasirati u finale. Tako je lakše - dođeš, otpjevaš i to je to. A ovdje si ti na bini u festivalskom natjecanju, boriš se, dokazuješ, pokušavaš ići dalje, ući u treću večer. To je ono što Split trenutačno od svega razlikuje'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene