Tijardovićeva opereta

Spektakl na Poljudu: "Kraljica lopte" pokazala kako Hajduk nije samo nogomet

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Premijera operete "Kraljica lopte" koju je autor Ivo Tijardović posvetio nogometnom klubu Hajduk, premijerno je izvedena u petak kasno navečer na stadionu Poljud pod ravnanjem Harija Zlodre u režiji, koreografiji i adaptaciji Jelene Bosančić.

Premijeru operete "Kraljica lopte" je izvelo više od 100 studenata splitske Umjetničke akademije na specijalno postavljenoj pozornici na Poljudu i s posebno montiranim tribinama ispred pozornice koje su mogle primiti 600 gledatelja, a koje su bile prepune, dok izvedbu je pomoglo i troje profesionalnih glumaca - Damir Mihanović Čubi, Stefan Kokoškov i Ana Jovanović. Po završetku predstave publika je protagoniste nagradila višeminutnim pljeskom.

Pogledaj i ovo showbuzz Na Poljudu Krenite u veliku glazbenu avanturu: Ultra Camp za Ultra Europe!

Radnja operete "Kraljica lopte" smještena je u 20-te godine prošlog stoljeća, a prvi čin se odvija na starom Hajdukovom igralištu gdje se odigrava utakmica između Hajduka i engleske momčadi Sphinx. Pobjeda Hajduka u drugom činu odvodi nas u Kairo, a u trećem se vraćamo u Split, u prostorije Hajduka.

Uz sport, opereta je prožeta ljubavnom pričom između nogometne zvijezde Slavka i lijepe Splićanke Mile.

U opereti nailazimo na niz živopisnih likova i karaktera koji su u Tijardovićevom duhu oslikani u svjetlu zdravog splitskog humora. Međutim, radnju komplicira Milin otac koji nema razumijevanja za sport te tako dolazi do sukobljavanja starije i novije generacije.

Redateljica Jelana Bosančić je izjavila kako je prezadovoljna premijerom operete "Kraljica lopte."

"Izvedba premijere na stadionu bila je izazov i tonski i prostorno, ali mislim kao smo uspjeli stvoriti dobru atmosferu," rekla je Bosančić.

Intendant splitskog hrvatskog narodnog kazališta Goran Golovko je izjavio kako su studenti splitske Umjetničke akademije izvedbom "Kraljice lopte" napravili ozbiljnu predstavu.

"Ova opereta je vrijedna pažnje i u glazbenom smislu ima zanimljivih Tijardovićevih rješenja, a studenti su izveli lijepu, mladenačku i duhovitu predstavu," rekao je Golovko.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je također nazočio premijeri operete, istaknuo je kako su mladi studenti izvedbom ove predstave pokazali kako se entuzijazmom može napraviti sjajna predstava.

"Premijernom operete 'Kraljica lopte' još jedanput je dokazano kako Hajduk nije samo nogomet, odnosno dokazano je kako je Hajduk puno više od nogometa i športa," rekao je Krstulović Opara.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos je istaknuo kako je presretan premijernom izvedbom operete "Kraljica lopte" na stadionu Poljud.

"Naši studenti su ovu operetu pretvorili u spektakl," naglasio je Kos. (HINA)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene