WOW!

Spartanski trening hrvatskih vojnika i trenera Aktivne Hrvatske

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Renata Sopek, Ivan Antunović i Lukrecija Dragić zavirili u skriveni svijet treninga naših vojnika

Zavirili smo u skriveni svijet treninga vojnika Počasno - zaštitne bojne Hrvatske vojske. Pravi spartanski trening kakav prolaze ovi časni vojnici prošli su i treneri nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska, a koji novu sezonu započinje u siječnju. Ususret godišnjem natjecanju Hrvatske vojske Viribus Unitis, koje će se održati u srijedu, 21. prosinca u vojarni Tuškanac, vojnici pod vodstvom stožernog narednika Dalibora Delića održali su zahtjevan trening kojim žele potaknuti građane Hrvatske na veću aktivnost i zdraviji život. Ime ovog natjecanja Viribus Unitis znači zajedničkim snagama, što predstavlja moto specijalne postrojbe bojne Zrinski pod zapovjedništvom generala Miljenka Filipovića.

Pogledaj i ovo PR PRILIKA ZA VJEŽBANJE Još malo nas dijeli od prvog treninga Aktivne Hrvatske u Korčuli

Renata Sopek, Ivan Antunović i Lukrecija Dragić ususret početku nove sezone projekta Aktivna Hrvatska, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, dobro su se namučili prateći zahtjevne izrazito funkcionalne, životinjske i iskonske pokrete koji su dio Hard body work out treninga koji prolaze i vojnici Počasno-zaštitne bojne. Oponašanje životinjskih i prirodnih pokreta izuzetno je učinkovito jer dovodi do poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa, zanimljivo je i treningu daje jednu novu dimenziju. Dobra odlika ovoga sustava koji su vojnici otkrili prije dvije godine, a koji je primjenjiv u svakodnevnom životu i poslu djelatnika PZB-a je mobilnost opreme i to što Hard body možete provoditi doslovno bilo gdje pa je preporučljivo svima. Životinjski prirodni pokreti uključuju i oponašaje kretanja mačke, leoparda, majmuna, zmaja, raka, kobre, medvjeda, škorpiona, zeca, kondora, gorile i drugih životinja.

"Ovim treningom želja nam je podržati nacionalni projekt Aktivna Hrvatska. Pokazati kako treniraju vojnici Počasno-zaštitne bojne, ali u isto vrijeme pozvati sve naše građane na povećanu aktivnost. Upravo ovakva vrsta treninga koju smo pokazali idealna je za sve i ne zahtijeva dodatna sredstva, može se izvoditi u bilo kojem prostoru vlastitom snagom. Aktivnije društvo garancija je zdravije nacije!", izjavio je stožerni narednik Dalibor Delić.

PZB - pristožena postrojba GSORRH, osnovana je 2000. godine, a uloga joj je izvršavanje ceremonijalnih i protokolarnih radnji i osiguranja za potrebe državnog vrha, ureda Predsjednice RH te Vlade RH i Ministarstva obrane. Tjelesna spremnost vojnika ove bojne je na vrlo visokoj razini, velika se pažnja posvećuje i prehrani vojnika te svim ostalim parametrima koje zahtijevaju najveću razinu spremnosti. Stožerni narednik Dalibor Delić sa svojim timom brine o tome da se u treninge hrvatskih vojnika uvijek uvrste najnovija saznanja iz svijeta kineziologije.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene