U sloveniji

Schengenfest 2014: Morcheeba, 2Cellos i Džajkovski novi headlineri festivala

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svjetska senzacija - južnoafrička grupa Die Antwoord bila je, ovogodišnje tek prvo, veliko iznenađenje Schengenfesta!

Najveći ljetni festival u Sloveniji ide dalje i otkriva još tri izuzetna „headlinera“, koji ove godine dolaze u Vinicu od 1. – 3. kolovoza; izvrsni čelistični duo 2CELLOS, britanska senzacija Morcheeba i, za sve ljubitelje elektronske glazbe u kombinaciji s balkanskim ritmovima, neponovljivi makedonski DJ i autor glazbe Djaikovski (Kiril Džajkovski).

Pogledaj i ovo 2Cellos - 5 Spektakl za pamćenje! 2Cellos se oprostili od hrvatske publike i objavili konačni kraj: ''Oboje smo sretniji nego ikad prije!''

Open Air Festival nudi mogućnost osvajanja Harleyja Davidsona

Luka Šulić i Stjepan Hauser, hrvatski dvojac poznatiji pod nazivom 2CELLOS, u 4 godine postojanja na glazbenoj sceni, postali su međunarodna atrakcija, nastupajući diljem svijeta s najboljim svjetskim glazbenicama. Njihov uspjeh temelji se neviđenom umijeću sviranja violončela, kao i iznimno energičnim nastupima na najvećim koncertnim i festivalskim pozornicama na kojima su nastupali uz velikane modernog popa i rocka, kao što su Elton John, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i George Michael. Nastupima na Madison Square Gardenu i pariškoj Olympiji dokazali su da mogu parirati najboljim svjetskim glazbenicima. DVD s njihovim koncertom u Zagrebu, “Live At Arena Zagreb” nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji inozemni video program, a njihov aktualni spot za pjesmu “Thunderstruck” u samo dva mjeseca na YouTube-u pogledan više od 16 milijuna puta.

Po prvi puta u Sloveniju dolazi Morcheeba, britanski vokalno-instrumentalni sastav koji u svojoj glazbi kombinira trip hop, R'n'B, blues i pop i to u izvornom sastavu s pjevačicom Skye Edwards. Od 1995. izdali su osam studijskih albuma, od kojih su dva došla na ljestvicu top 10 u Velikoj Britaniji. Festivalski bend, koji je nastupao u gotovo cijelom svijetu, uključujući i najveće festivale, ove godine dolazi u Vinicu i najavljuje glazbeni spektakl.

Pionir balkanske elektronske muzike, jedan od osnivača benda Bastion te jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol, nakon nastupa na gotovo svim glazbenim festivalima u regiji Balkana ( Exit INmusic festival , Greenfest , Urbanfest…), Djaikovski dolazi na Schengenfest 2014.

Ulaznice za Schengenfest 2014. dostupne su po cijeni od 60,50 eura do 28. svibnja, nakon čega slijedi poskupljenje. Za tu cijenu dobit ćete bogat glazbeni program svjetski poznatih glazbenika, još bogatiji i raznovrsniji popratni program, ulaznicu za festival, besplatno kampiranje i provod koji ćete doživotno pamtiti!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene