Ne propustite

Rock-grupa F5 ususret RockOff festivalu: 'Svi u bandu smo nabrijani na svirku'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bliži nam se novi projekt RockOff festival - festival dobrog zvuka!

Rock-grupa koja povezuje energični zvuk s istančanim osjećajem za detalje, funky grooveom, hipnotičkom atmosferom i visokim izvođačkim standardima.

Članovi grupe F5 su Nikolina Kovačević (vokal), Robert Nappholz (klavijature), Mirko Kolovrat (gitara), Jakov Kolega (bas) i Filip Hrelja (bubnjevi).

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Karlovačko RockOff u najzanimljivijoj fazi - festival je pred vratima !

F5 je upravo u Studiju „Debelji“ završio snimanje albuma „OrganiK“. Tekstove za većinu pjesama s nadolazećeg albuma grupe F5 napisala je nekadašnja pjevačica grupe, Ione Linné Montesdeoca, nekoliko je napisala Nikolina Kovačević, dok glazbu potpisuje F5. Najviše je tekstova na engleskome jeziku, ali pjevaju i na hrvatskome i na španjolskome.

Ploca je snimljena live u studiju, svi zajedno ukljucujuci i vokal, kako bi uhvatili energiju i pravu vibru. Namjerno nisu koristili digitalna pomagala kao sto su auto-tune da bi dobili sto prirodniji i organskiji zvuk bez obzira na greske. Koristili su vintage seventies instrumente iz zlatne ere rocka i funka (Ludwig Bonham bubanj, Wurlitzer klavir, Hiwatt Gilmour pojačalo..) Zato se ploca zove OrganiK sa balkanskim K.

Big Strip Gorila ususret RockOff festivalu: 'Imamo bolji i drugačiji novi val!'

Izbacili su prvi singl „Listen To“ sa nadolazečeg albuma „OrganiK“ i snimili video spot.

U nastavku pročitajte intervju s Robertom Nappholzom.

Bliži nam se novi projekt RockOff festival. Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima. Koja su Vaša razmišljanja o tom projektu i kako vam se čini ideja?

'Dosta očekujemo od Rockoff festivala i pozdravljamo samu ideju, koja je opčeprihvačena u cijelom bandu odmah nakon prvog teksta od Hrvoje Horvata na muzika.hr portalu', kaže Robert Nappholz.

S obzirom na činjenicu da ste odabrani za sudjelovanje u ovako velikoj konkurenciji, na koji način se pripremate za što bolje predstavljanje javnosti i struci?

'Pripremamo se kako invidualno tako i skupno znači vježbanje doma i svi zajedno u vježbaoni/studiju', kaže.

Recite nam nešto o svojoj pjesmi sa kojom će te nastupiti na festivalu, tko su autori, kako je nastala ideja pjesme, da li će te snimati spot?

'Tekst za pjesmu "Conclusion" napisala je Nikolina, a glazbu zajedno sa Robertom, dok aranžman potpisuje F5. Snimana je svi zajedno, komplet uživo u studiju Debelji, da bi uhvatili energiju i atmosferu. Značenje pjesme "zaključite" sami nakon preslušavanja iste', dodaje.

Na koji način gledate današnju glazbenu scenu?

'Scena je definitivno živnula, ima dosta novih i kvalitetnih bandova, što se u medijima nažalost ne vidi i ne čuje', objašnjava Robert.

Kakva atmosfera vlada unutar benda?

'Svi u bandu smo nabrijani na svirku u malom i velikom pogonu Tvornice i nadamo se što boljoj promociji pjesme i banda', dodaje.

Imate li tremu uoći nastupa u Tvornici, tim više što će vas pratiti oštro oko žirija?

'Oštro oko žirija će pridonjeti boljom koncentracijom i fokusom cijelog banda samim tim boljom interpretacijom, a nikako ne tremom', kaže.

Koji su osnovni problemi u kojima se nalaze mladi bendovi današnjice?

'Problem mladih autorskih bandova', dodaje Robert Nappholz. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene