Ne propustite

Radio Luksemburg nastupit će na ovogodišnjem RockOff festivalu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima.

1. Bliži nam se novi projekt RockOff festival. Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima. Koja su Vaša razmišljanja o tom projektu i kako vam se čini ideja?

Pogledaj i ovo showbuzz Odlična stvar Pogledajte videospot! Pjesma koju slušate s guštom

'Definitivno hvalevrijedan projekt HDS-a kojim ponajprije sam HDS dokazuje da nije tu samo zbog sebe i svojih istaknutih članova već da itekako ima namjeru voditi brigu oko budućnosti hrvatske glazbene scene. Ideja je odlična i nadam se da će trasirati uspjeh za pokoji band ili izvođača, te da će se s vremenom pretvoriti u tradiciju', rekao je Zoran Beloša Beli, gitarist i autor pjesme.

Sara Renar nastupit će na ovogodišnjem RockOff festivalu!

2. S obzirom na činjenicu da ste odabrani za sudjelovanje u ovako velikoj konkurenciji, na koji način se pripremate za što bolje predstavljanje javnosti i struci?

Pa kao i uvijek želja nam je čim bolje zvučati uživo, i to je nešto čemu posvećujemo punu pažnju. Osobno sam alergičan na to da tek na drugom refrenu prepoznam koju stvar band svira, tako da nam je jako bitan live sound.

3. Recite nam nešto o svojoj pjesmi sa kojom će te nastupiti na festivalu, tko su autori, kako je nastala ideja pjesme, da li će te snimati spot?

Pjesma se zove „Kažeš“, pisana je baš za potrebe RockOff festivala, a nastala je u 15 minuta. Ideja mi je došla u vožnji dok sam slušao radio na kojem je bio nekakav prilog o muzeju propalih veza. Palo mi je na pamet kako obično u takvim vezama jedna strana banalne stvari pretvara u poraz dok druga samo voli, pa joj to izaziva frustraciju. Otud i to „ma jebi se ja još volim te“ u pjesmi što mislim da je baš iskrena reakcija, osim toga to je bilo prvo što mi je zapjevalo u glavi.

Autor glazbe i teksta je moja malenkost i da snimat ćemo spot, a radit će ga jedna mlada i nadarena ekipa iz Koprivnice koju predvode Konrad Mulvaj i Zvonimir Haramija. Ne bih još išao sa detaljima ali spot će kao i pjesma biti nešto drugačiji od ovoga što smo do sada radili.

4. Na koji način gledate današnju glazbenu scenu?

Iskreno mene domaća glazbena scena podsjeća ne veliki koncert u dvorani koja je odjednom ostala bez struje, i svi samo čekaju hoće li se vratiti. Mislim da nam je tako i općenita slika društva, pa će ipak biti da je to i do našeg mentaliteta.
Svijet se brzo mjenja i svatko tek treba naći svoje novo mjesto pod suncem. Tu ne mislim samo na glazbenike već i na kompletno ljude koje se bave glazbom, od izdavača, glazbenih urednika do vlasnika klubova.

5. Kakva atmosfera vlada unutar benda?

Hahahahahaha dobra, dobra. Uvijek ima boljih i lošijih dana, ipak se radi o pet osoba i treba se poklopiti da su svi uvijek super, ali kad je u pitanju rad i svirka tu nema beda.

6. Imate li tremu uoći nastupa u Tvornici, tim više što će vas pratiti oštro oko žirija?

Samo onu pozitivnu tremu zbog koje jedva čekamo da se popnemo na stage i zasviramo.

7. Koji su osnovni problemi u kojima se nalaze mladi bendovi današnjice?

Pa ja ne bih rekao da su oni osnovni problemi problem, a tu mislim na opremu i prostor za probu koji su pristupačniji nego ikad...ali izaći iz garaže i ne biti samo na YouTube-u prisutan s nekakvim domaćim uradkom, e tu je već frka.

U postojećim uvjetima gotovo je pa nemoguće izviriti iz rupe i tu će se nešto i netko morati mjenjati, ili način na koji se stvara i prezentira glazba koju bandovi rade ili faktori koji bi se trebali oko toga brinuti.

8. Zbog čega volite glazbu?

Zbog toga jer ona voli nas, a mi joj samo uzvraćamo.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene