mjerilo za budućnost

Prvi vikend 17. Špancirfesta - izvrsni koncerti i kreativna atmosfera

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prvi vikend Špancirfesta završio je na najbolji mogući način. Iako je Varaždin u vrijeme festivala naviknut na velike gužve, bogat program i dionizijsku atmosferu, ovogodišnje 17. izdanje Špancirfesta biti će, čini se, svojevrsno mjerilo za budućnost. Slijedi sunčani, topli i sadržajima prepun tjedan.

Nakon sjajnog i izvrsno posjećenog i prihvaćenog koncertnog programa u petak i subotu, nedjelja je potpuno zaokružila i ispunila sva očekivanja. Kod vile Bedeković su svirali Zoran Predin i Damir Kukuruzović group u intimnom akustičnom izdanju.

Pogledaj i ovo showbuzz Publika dio festivala Počeo je 17. Špancirfest pod novim sloganom - 'Pokreni svoju kreativnost'

Na Stančićevom trgu su strastveni trubači Dzambo Agusevi Orchestra pokrenuli publiku na ples. Na glavnoj pozornici kod Starog grada nedjelja je bila rezervirana za iznimno raznoliki program. Sjajni hrvatski Markiz i Jonathan potvrdili zagrijali su nekoliko tisuća ljudi za nastup austrijske electro-swing atrakcije Parov Stelar koja je održala jedan od najboljih, najrasplesanijih i najzanimljivijih koncerata u povijesti Špancirfesta.

Počeo je 17. Špancirfest pod novim sloganom - 'Pokreni svoju kreativnost'

Iako počinje tjedan, Špancirfest neće posustati. Ulični i kreativni program, radionice, performeri, glazbenici, Uska ulica i cjelokupna ponuda festivala nastavlja punom parom. Manje promjene zahvatit će koncertni program. Tako će kod vile Bedeković umjesto glazbe na pozornici biti teatar – u ponedjeljak će Kerekesh teatar izvoditi predstavu „Ljubaf“. Pozornica kod Starog grada će se slijedećih nekoliko dana malo odmoriti, ali zato Stančićev trg nastavlja s koncertnim programom. U ponedjeljak nastupaju slovenski eksperimentalni udaraljkaški kolektiv „The stroj“, a do kraja tjedna izredat će se Miroslav Evačić i Čardaš blues band u utortak, Movits! u srijedu te La Fanfare en Petard u četvrtak.

Drugi vikend Špancirfesta stići će za čas, a donijeti će još mnogo glazbenih uzbuđenja. Stari grad će ugostiti S.A.R.S., Edu Maajku, Dubiozu kolektiv i Gogol Bordelo, kod vile Bedeković nas čekaju poslastice u liku Josipe Lisac, Stefanovskog&Tadića te Amire Medunjanin, a na Stančićev trg stižu Rachid Taha, Rambo Amadeus i Detour

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene