Poslušajte

Prema izboru Radia808 album tjedna imaju WARPAINT

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Cure iz kalifornijskog indie četverca WARPAINT ugrabile su dosta publiciteta već debitantskim EP-jem „Eqxuiste Corpse“ koji je 2008. miksao John Frusciante.

Proslavljeni gitarist Peppersa tada je bio u vezi s pjevačicom Emily Kokal pa je i to pomoglo da se WARPAINT afirmiraju puno brže od većine novih bendova iz Los Angelesa.

Pogledaj i ovo showbuzz Poslušaj! ALBUM TJEDNA ima Tensnake - 'GLOW'

U Europu su ušle kao predgrupa za The XX, a nakon izlaska prvog albuma 'The Fool' BBC ih je uvrstio u svoj izbor newcomera za Sound Of 2011. Dobar start motivirao je Warpaint za još ambiciozniji nastavak karijere što se itekako čuje na istoimenom drugom albumu.

Britanski bend Clean Bandit vodeći u Top 20 chartu Radija 808

Miksao ga je Radioheadov čovjek Neil Godrich, dok je za produkciju angažiran preiskusni londonski meštar Mark Ellis – Flood, nekadašnji suradnik U2, New Ordera, Depeche Modea, The Killersa, Smashing Pumpkinsa, The Jesus & Mary Chain.... S takvim pojačanjem u studijskom timu cure su došle do puno raskošnije zvučne slike u kojoj se dream-pop i art-rock miješaju s utjecajima psihodelije, a akustični instrumenti nadopunjuju elektronikom.

Ranije usporedbe s Cocteau Twins još nisu za baciti, makar bi Warpaint u ovom naletu mogle osvojiti i znatno širi prostor. Najavni singl „Love Is to Die“ provučen je kroz jesensku kampanju Calvina Kleina, a album otkriva još nekoliko aduta koji bi trebali daleko dobaciti. Kao nezaobilazne favorite izdvajamo „Keep It Healthy“ i „Disco//Very“, no čini se da će se ubrzo naveliko pričati o cijelom albumu. Naime, basistica Jenny Lee Lindberg nagovorila je svog novopečenog supruga Chrisa Cunninghama da snimi multimedijalni dokumentarac „making of Warpaint“.

O Cunninghamu se posljednjih godina nije baš mnogo čulo, ali tijekom devedesetih je režirao antologijske spotove za Bjork, Madonnu, Leftfield i Aphex Twina, što znači da su Warpaint dobile još jedno dragocjeno pojačanje nakon Flooda i Godricha.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene