Jedva čekamo

Predstavljen program Festivala filmske glazbe i zvuka

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Festival nudi koncertni program i to koncert grupe Veja 24. listopada u koncertnoj dvorani Adris.

Umjetnički odbor Međunarodnog festivala filmske glazbe i zvuka, predvođen umjetničkim ravnateljem Ozrenom K. Glaserom predstavio je program Festivala filmske glazbe i zvuka koji se ove godine održava u Rovinju od 23. do 26. listopada. Program donosi mnoštvo zanimljivih tema u kojima će uživati zaljubljenici u filmsku glazbu, dizajn zvuka i produkciju.

Program započinje predavanjem Selme Prodanović, jedne od najmoćnijih poslovnih žena Austrije, na temu Startupova u filmskoj i glazbenoj industriji. O filmskoj glazbi u regiji, izazovima s kojima se skladatelji suočavaju raspravljat će Tonči Huljić i Zoran Predin. Kyle Eastwood zainteresiranoj će publici iznijeti svoje iskustvo rada sa svojim ocem, Clintom Eastwoodom. Chris Munro, dobitnik dvaju Oscara za miks zvuka u filmovima Gravitacija i Pad crnog jastreba te Michael Minkler, dobitnik triju Oscara za miks zvuka u filmovima Dreamgirls, Chicago i Pad crnog Jastreba održat će stručna predavanja o miksanju zvuka. Robert Townson, čelnik Varèse Sarabande, najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, održat će predavanje o tome kako je surađivati sa glazbenim velikanima kao što su Jerry Goldsmith, Alex North, John Williams i Hans Zimmer. O zastupljenosti ljubavnih tema u hollywoodskim mainstream filmovima predavanje će voditi Aleksandra Kovač, glazbenica i skladateljica, dobitica MTV-jeve nagrade, uz koju će o položaju žena u svijetu showbusinessa raspravljati i scenaristica i producentica Jelena Veljača, producentica Helena Bulaja Madunić, redateljica Bruna Bajić te već spomenuta Selma Prodanović.

Za sudionike festivala, kao i za svu zainteresiranu publiku, Festival nudi koncertni program i to koncert grupe Veja 24. listopada u koncertnoj dvorani Adris i koncert Kylea Eastwooda 25. listopada u kongresnoj dvorani hotela Lone.

Cjeloviti program dostupan je na službenoj stranici festivala www.isfmf.com
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene