453882
453882
453882
453882
453882

Predstavljen program Festivala filmske glazbe i zvuka

  • , 17.10.2016., 18:06
  • Autor:
  • komentara

Festival nudi koncertni program i to koncert grupe Veja 24. listopada u koncertnoj dvorani Adris.

 
 
 
 
Festival filmske glazbe i zvuka (FOTO: PR)
Festival filmske glazbe i zvuka (FOTO: PR)

Umjetnički odbor Međunarodnog festivala filmske glazbe i zvuka, predvođen umjetničkim ravnateljem Ozrenom K. Glaserom predstavio je program Festivala filmske glazbe i zvuka koji se ove godine održava u Rovinju od 23. do 26. listopada. Program donosi mnoštvo zanimljivih tema u kojima će uživati zaljubljenici u filmsku glazbu, dizajn zvuka i produkciju.

Program započinje predavanjem Selme Prodanović, jedne od najmoćnijih poslovnih žena Austrije, na temu Startupova u filmskoj i glazbenoj industriji. O filmskoj glazbi u regiji, izazovima s kojima se skladatelji suočavaju raspravljat će Tonči Huljić i Zoran Predin. Kyle Eastwood zainteresiranoj će publici iznijeti svoje iskustvo rada sa svojim ocem, Clintom Eastwoodom. Chris Munro, dobitnik dvaju Oscara za miks zvuka u filmovima Gravitacija i Pad crnog jastreba te Michael Minkler, dobitnik triju Oscara za miks zvuka u filmovima Dreamgirls, Chicago i Pad crnog Jastreba održat će stručna predavanja o miksanju zvuka. Robert Townson, čelnik Varèse Sarabande, najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, održat će predavanje o tome kako je surađivati sa glazbenim velikanima kao što su Jerry Goldsmith, Alex North, John Williams i Hans Zimmer. O zastupljenosti ljubavnih tema u hollywoodskim mainstream filmovima predavanje će voditi Aleksandra Kovač, glazbenica i skladateljica, dobitica MTV-jeve nagrade, uz koju će o položaju žena u svijetu showbusinessa raspravljati i scenaristica i producentica Jelena Veljača, producentica Helena Bulaja Madunić, redateljica Bruna Bajić te već spomenuta Selma Prodanović.

Festival filmske glazbe i zvuka (FOTO: PR)

Za sudionike festivala, kao i za svu zainteresiranu publiku, Festival nudi koncertni program i to koncert grupe Veja 24. listopada u koncertnoj dvorani Adris i koncert Kylea Eastwooda 25. listopada u kongresnoj dvorani hotela Lone.

Cjeloviti program dostupan je na službenoj stranici festivala www.isfmf.com
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se