Doznajte detalje

Predstavljamo Outlook i Dimensions festivale: Provod zajamčen!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Outlook Festival, nagrađivani europski festival inspiriran bass glazbom i soundsystem kulturom i ove je godine od 29. kolovoza do 02. rujna priredio nevjerovatan glazbeni program na 12 dnevnih i noćnih pozornica i više od 40 party brodova.

U drugoj najavi izvođača potvrđeno je novih 70 imena koja uključuju hip-hop legendu Mos Defa, reggae ikonu Anthony B-a i perjanicu Warp Record’sa Rustie-a i brojne glazbenike i talente koji uključuju najbolje svjetske live izvođače, producente i dj-e dub, hip-hop, drum ‘n’ bass, dubstep glazbe i srodnih žanrova.

Pogledaj i ovo PR OUTLOOK ORIGINS Outlook i Dimensions festivali okreću novu stranicu povijesti i sljedeće ljeto se sele u Dalmaciju

Prvi dolazak američkog hip hop inovatora i ponajboljeg MC-a današnjice Mos Defa u Hrvatsku i njegovo pridruživanje već najavljenim ikonama kao što su Talib Kweli i The Pharcyde, renomiranom liričaru imena Jay Electronica i nadolazećoj nadi Joey Bada$$ donosi jedan od vjerovatno najzaokruženijih line up-a u povijesti hip hop glazbe.

Nastao iz skromnih početaka, danas osvajač nagrade Festival Awards za najbolji festival europskog kontinenta, nezavisni Outlook festival ubrzo je postao omiljena svjetska festivalska meka za sve ljubitelje dub, hip-hop, reggae, drum ‘n’ bass, dubstep, jazz, soul, roots, funk, elektronske i bass glazbe zahvaljujući vrhunskom eklektičnom glazbenom programu koji traje od 12 h do 06 sati, brojnim popratnim sadržajima i festivalskoj lokaciji koja je bez sumnje jedna od najljepših na svijetu.

Održavajući se na polutoku Punta Christo i na istoimenoj napuštenoj austro-ugarskoj tvrđavi iz 19. stoljeća okruženoj prekrasnim plažama i s pogledom na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni, Outlook sa svojim živopisnim pozornicama sa nazivima Harbour, Dockside, Fort Arena, Mungos Arena, The Moat, Outside the fort, Courtyard, Dungeon, The Ballroom, The Beach, The Clearing...zabavama na brodovima koji kreću iz festivalske luke i s kampom smještenim na obali, nudi jedinstveno festivalsko iskustvo, što su i prepoznale tisuće inozemnih posjetitelja iz više od pedeset zemalja svijeta, kao i preko osamsto akreditiranih predstavnika medija koji su pratili prošlogodišnje izdanje festivala.


Blizina grada Pule i njena bogata povijest i kulturna baština još od rimskog doba, osigurava festivalskim posjetiteljima da osim u prirodnim ljepotama, festivalskoj atmosferi i glazbi, uživaju u široj turističkoj, kulturnoj, zabavnoj, sportskoj i ugostiteljskoj ponudi. Posjetiteljima se uz mogućnost kampiranja na samoj festivalskoj lokaciji, nudi mogućnost smještaja u hotelima i apartmanima u Puli i okolnim mjestima. Blizina zračnih luka u Puli i Trstu, te dobra cestovna povezanost busevima i taksijima omogućuje lak i brz prijevoz do festivalske lokacije.

Festivalske ulaznice za Outlook za područje Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije mogu se nabaviti po povoljnijoj cijeni od ostatka svijeta, za 660 kuna na službenim stranicama Outlook festivala.

Smješten na prekrasnoj lokaciji napuštene tvrđave Punta Christo, najbolji hrvatski festival underground elektronske glazbe Dimensions koji će se održati od 05. do 09. rujna 2013. dodao je brojna nova imena već impresivnom line up-u.
U Pulu se sa novim albumom vraćaju perjanice elektronske glazbe današnjice Mount Kimbie, dolazi i poznati dj, glazbenik, novinar, izdavač i tastemaker Gilles Peterson, zatim pioniri akustičnog techna Brandt Brauer Frick, renomirani predstavnik garagea Zed Bias, a iz izdavačke kuće Hyperdub stiže King Midas Sound pridružujući se ranije najavljenim izvođačima kao što su Model 500, Theo Parrish, Moodyman, Dave Clarke, Daphni, Tony Allen, Mala in Cuba, Derrick May, Pantha Du Prince, Ben Klock, Omar S i Dixon.

Suradnja Dimensionsa s najprogresivnijim svjetskim izdavačkim kućama kao što su Eglo, Aus, Hypercolour, Non-Plus, Dial, Hessle Audio, Ostgut, Exit, Leisure Systems i Tri- Angle, zasigurno će dodatno pridonijeti statusu i kredibilitetu ovog jedinstvenog i drugačijeg festivala. Mnogi izvođači biti će još najavljeni, kao i line up na popularnim zabavama na brodovima.

Dimensions je poseban i zbog festivalske lokacije i atmosfere kakvih je malo na svijetu. Smješten na malom poluotoku Punta Christo i u istoimenoj tvrđavi s pogledom na Nacionalni park Brijuni i pulski zaljev, na nekoliko živopisnih pozornica unutar tvrđave pod nazivima Fort Arena 1, Mungos Arena, Ballroom i Courtyard; izvan tvrđave – Outside of the fort i The Moat, na dnevnoj pozornici na plaži i na brojnim party brodovima, festival ostavlja dojam zasebnog bajkovitog svijeta.

Dimensions festival ove godine organizira čak 32 zabave na brodovima koji plove 8 puta dnevno za vrijeme trajanja festivala od 05. do 09.09.2013. s festivalske lokacije podno tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule.
Svima koji će prisustvovati na jednoj od popularnih zabava na brodovima Dimensions festivala zagarantirana je dugotrajna impresija uz vrhunske soundsysteme i nastupe poznatih DJ-a, producenata, MC-a kao što su: Benji B, Floating Points, Alexander Nut, Machinedrum, Space Dimension Controller, Kode 9, Boddika, Iration Steppas ... u intimnom okruženju ploveći prekrasnom istarskom obalom.

U partnerstvu s Dimensions festivalom nositelji zabava na brodovima su među ostalima brojne renomirane izdavačke kuće kao što su Eglo, Exit, Zleep, mediji kao što su Resident Advisor, festivali kao što je Elevate, klubovi kao što je XOYO, a među njima se druge godine za redom našao i hrvatski Sirup. U priloženom videu pogledajte što su poručili organizatori Outlook i Dimensions Festivala!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene