SPLIT DOBIVA PRAVI LJETNI METAL FESTIVAL

Predstavljamo izvođače drugog Heavy Day Festa

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

"Heavy Day Fest" je ljetni open-air festival posvećen metal subkulturi, zakazan za krajem lipnja svake godine u Splitu, na atraktivnoj lokaciji tvrđave Gripe. Naime, u Splitu se iznimno rijetko održavaju kvalitetni glazbeni događaji posvećeni metal subkulturi. Stoga se skupina entuzijasta okupila lani i pokrenula happening koji bi mogao postati prava dalmatinska tradicija žestokih nota.

Kako ističu organizatori, jedan od ciljeva organizacije HDF-a jest pokazati da manifestacije ovakvog tipa imaju svoju (vjernu) publiku i kao takve imaju potencijal postati prepoznatljivi dio kulturne i turističke ponude grada. Festival je zakazan za kraj lipnja svake naredne godine, što je pogodno vrijeme za održavanje manifestacija na otvorenom. Taj termin je važan i zbog činjenice da bi HDF trebao preuzeti ulogu warm-up eventa za velike festivale iste tematike koji se održavaju diljem Europe (Wacken open air, Bloodstock, Metaldays...).

Pogledaj i ovo showbuzz Ultra Europe Mjeseci pripremanja, počinje ludilo: 'U Splitu je sve spremno!'

Nakon što su prošle godine probili led s nastupom tek dvaju bendove, ove godine organizatori proširuju HDF na šest izvođača. Veliki interes bendova iz Hrvatske i regije bio je evidentan čim su otvorene prijave, a početkom veljače organizator je objavio šest odabranih bendova koji će ove godine 20. lipnja drmati Gripama.

To su riječki Kryn, zagrebački AngelSeed i Decomposing Entity, čakovečko/zagrebački Bad Blood, zadarski Despised i splitski Last Man Standing.

Organizator je dao službenu izjavu: “U skladu s trenutnom situacijom i mogućnostima festivala, ove godine ćemo ipak morati još uvijek ostati pri domaćim izvođačima.

Zahvaljujemo se svim bendovima koji su nam poslali svoje prijave, iste ostaju u našoj bazi te će se svakako uzeti u obzir za sljedeće izdanje festivala u 2016. koje će nadamo se biti prepoznato kako od strane Grada tako i od raznih sponzora. HDF 2015. će se održati u subotu 20/06/2015. na tvrđavi Gripe. Više informacijama o cjelokupnom festivalu uskoro ! HDF team”

Heavy Day Fest 2015.
LINE-UP

Kryn [RI]

https://www.facebook.com/krynband

http://www.krynband.com/

AngelSeed [ZG]

https://www.facebook.com/pages/AngelSeed/82251250173

http://www.angelseed.info/

Decomposing Entity [ZG]

https://www.facebook.com/decomposingentity

http://www.decomposingentity.com/

Bad Blood [ČK-ZG]

https://www.facebook.com/badbloodcro

http://www.reverbnation.com/badbloodcro

Despised [ZD]

https://www.facebook.com/pages/Despised/444116832366429

Last Man Standing [ST]

https://www.facebook.com/pages/Last-Man-Standing-Split/212032035507391

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene