16. lipnja do 14. kolovoza

Početak prodaje ulaznica: Sinkane i Eddy Ramich na ovogodišnjem Terraneo Summer Breaku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U sklopu Terraneo Summer Breaka 2015 održat će se šest Terraneo koncertnih večeri.

Započela je pretprodaja ulaznica za ovogodišnji Terraneo Summer Break 2015 u sklopu kojeg će se, od 16. lipnja do 14. kolovoza, održati šest Terraneo koncertnih večeri, četiri u Zadru, na Trgu pet bunara i zadarskom Forumu te dvije u Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila!

Sinkane i Eddy Ramich

Pogledaj i ovo Severina - 1 "Da ju nisam vidjela uživo..." Prezgodna Seve javila se iz grada koji ju je čekao devet godina, svi su odmah primijetili isto: "Ma daj više, čime se hrani? Tako treba izgledati žena!"


Terraneo tim ponovno na jedinstvenim koncertnim lokacijama predstavlja glazbene programe svjetskih i domaćih glazbenika, a uz već najavljene koncertne glazbene poslastice koje nas očekuju u Zadru i Šibeniku, otkriveni su i posljednji izvođači koji će nastupiti 13. srpnja na Trgu pet bunara u Zadru. Radi se o sastavu Sinkane, iza kojeg se krije frontmen, autor i glazbenik pravog imena Ahmed Gallab. Gallab je cijenjeni studijski glazbenik podrijetlom iz Sudana, rođen u Engleskoj a odrastao u Americi, koji svojim glazbenim izričajem spaja krautrock, free jazz, dub reggae i funk rock a sve isprepliće sa elementima sudanske glazbe.

Gallab je svoju glazbenu karijeru gradio kao session muzičar i multi-instrumentalist svirajući u live postavama bendova kao što su Caribou, Of Montreal Yeasayer ili LCD Soundsystem, a bio je i arhitekt supergrupe Atomic Bomb! Band koja je izvodila glazbu nigerijskog funk glazbenika Williama Onyeabora, a u čijem sastavu su bili još Alexis Taylor (Hot Chip), Pat Mahoney (LCD Soundsystem), Money Mark (Beastie Boys), Lekan Babalola i Jas Walton (Antibalas – predvodnici novog njujorškog afro zvuka uz “naš” Kokolo Afrobeat Orchestra) te David Byrne, Damon Albarn, Pharaoh Sanders, Jamie Lidell, Joshua Redman, Kele Okereke (of Bloc Party), Wally DeBacker (Gotye) i mnogi drugi kao redoviti gosti ovog jedinstvenog projekta.

Terraneo Summer Break 2015: Dolaze vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici

Uz osebujnog Gallaba, Sinkane čine Jason Trammell na bubnjevima, basist Ish Montgomery te gitarist Jonny Lam, a ovo ljeto u sklopu europske turneje nastupaju i na kultnim festivalima kao što su Glastonburry i UK Womad.



Uz Sinkane, iste će večeri nastupiti i naš globalno poznati DJ i glazbeni producent Eddy Ramich. Ramich je čovjek s bogatom glazbenom prošlošću i jedan je od kreatora rane zagrebačke i hrvatske house, jazz i broken-beat scene. Domaćoj je sceni poznat i kao jedan od suosnivača Kontrapunkt festivala na kojem je svirao s brojnim poznatim imenima poput Gillesa Petersona, Jazzanove, Kyoto Jazz Massivea i dr. Kao uspješan glazbeni producent, poznat je po brojnim remixevima za Migeuela Migsa, Nicola Contea, Ennio Morriconea itd.
Dan nakon nastupa Sinkanea i Eddy Ramicha, 14. srpnja na Trgu pet bunara u Zadru nastupaju Nicola Conte Combo live te dj Ilija Rudman.

Kao što je već najavljeno, dio Terraneo Summer Breaka odvijat će se neizostavno i u Šibeniku, na tvrđavi sv. Mihovila, uz koncerte Kokolo Afrobeat Orchestra i The Boogaloo Destroyersa (SAD) 24. srpnja i iščekivani koncert Lambchopa (SAD) 25. srpnja.

Ususret otvorenju ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka, Terraneo tim je već na samom početku odlučio i dodatno iznenaditi vjerne Terraneovce. Naime, za veliko otvorenje koje će se pod nazivom „Terraneo Moves Zadar“ održati u utorak, 16. lipnja na zadarskom Trgu pet bunara, s cjelonoćnim glazbenim koncertima i događanjima, Terraneo tim odlučio je sve poklonike Terraneo glazbene tradicije koja se ove godine nastavlja Terraneo Summer Breakom počastiti besplatnim ulazom na sve glazbene sadržaje otvorenja koje će započeti u utorak, 16. lipnja u 18 sati, a potrajati do ranih jutranjih sati sljedećeg dana. Sve koji se odluče pridružiti otvorenju ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka očekuju koncertni i glazbeni sadžaji na tri stagea – Teraneo Main Stage, Ledana Summer Stage i Breaks&Kicks Stage. U sklopu velikog otvorenja, svoj će koncert održati već najavljeni vrhunski americana dvojac AmyLaVere i Will Sexton (SAD) i uspješna mlada predstavnica novog vala domaćeg ženskog kantautorstva Irena Žilić (HR). Publici će predstaviti i Kozmodrum (HR), nova organic-dance-music atrakcija bubnjara Janka Novoselića te live electro performer i dj - Fikcio Monger (HR). Atmosferu će dodatno podgrijati i Terraneo DJ Crew kojeg čine dj-i uncleFunk & Borovich te, za ovu priliku, zadarski dj Mate Kokić.

A za posebnu atmosferu i upečatljivi vizualni element «Terreno Moves Zadar» otvorenja, svojim originalnim svjetlosnim mappingom pobrinuti će se LaLuz Visuals kolektiv iz Mađarske.

Terraneo Summer Break 2015. održava se pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Turističke zajednice Grada Zadra te Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Tvrđave sv. Mihovila.

Ulaznice za Terraneo koncertne večeri u Zadru i Šibeniku u pretprodaji se od 11. lipnja mogu kupiti na svim prodajnim mjestima i u online prodaji sustava Eventim.hr, Entrio.hr, Adriaticket.com i Croatia-tickets.com, dok se ulaznice za šibenske koncerte dodatno prodaju i u klubu Azimut i u sklopu Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku.

Cjenovne kategorije ulaznica po koncertima:

13.07. Sinkane/Eddy Ramich, Zadar, Trg pet bunara  (pretprodaja 100,00 kn, na dan koncerta 120,00 kn)
14.07. Nicola Conte Combo/DJ Ilija Rudman, Zadar, Trg pet bunara (pretprodaja 100,00 kn, na dan koncerta 120,00 kn)
24.07. Kokolo Afrobeat Orchestra/ Boogaloo Destroyers / Terraneo DJ crew, Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila  (pretprodaja 80,00 kn, na dan koncerta 100,00 kn)
25.07. Lambchop, Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila  (pretprodaja 100,00 kn, na dan koncerta 120,00 kn)

Broj ulaznica za sve programske večeri ograničen je kapacitetom prostora održavanja!
Ulaznice za koncert 2Cellos naći će se u pretprodaji sredinom lipnja.

-- TERRANEO SUMMER BREAK 2015 – KOMPLETNI PROGRAM

uto 16.06. -- «TERRANEO MOVES ZADAR» feat. AMY LAVERE & WILL SEXTON (USA) + IRENA ŽILIĆ (HR) + KOZMODRUM (HR) + LA LUZ VISUALS (HUN) + FIKCIO MONGER (HR) + TERRANEO DJ CREW: unclefunk + Borovich + Mate Kokić -- (Zadar, Trg pet bunara) – ulaz slobodan
pon 13.07. -- SINKANE (SAD) + EDDY RAMICH (HR) -- (Zadar, Trg pet bunara) – 100/120kn
uto 14.07. -- NICOLA CONTE COMBO (ITA) + DJ ILIJA RUDMAN (HR) -- (Zadar, Trg pet bunara) – 100 / 120kn
pet 24.07. --KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA (USA) + BOOGALOO DESTROYERS (USA) + TERRANEO DJ CREW + LA LUZ VISUALS (HUN) -- (Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila) – 80/100kn
sub 25.07. -- LAMBCHOP (USA) -- (Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila) – 100/120kn
pet 14.08. -- 2CELLOS (HR) -- (Zadar, Forum) – informacije o ulaznicama uskoro
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene