Preko 70 izvođača

KRENUO JE 14. Seasplash festival

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Preko 70 izvođača stiglo je na 14. Seasplash - najopušteniji festival u regiji!

Na pet pozornica raspoređenih na tvrđavi Punta Christo pored Pule, u četvrtak je krenulo 14. izdanje Seasplasha, najopuštenijeg festivalskog događanja u regiji. Više od 70 izvođača iz svijeta i regije stiglo je na ovo posebno izdanje festivala posvećeno soundsystem kulturi potekloj sa Jamajke čija popularnost stalno raste.

Pogledaj i ovo PR POJAČANJE POSTAVE Adrian Sherwood pridružuje se velikim dub i reggae imenima koja stižu na 17. Seasplash festival

Deseci kilovata snage iz ručno rađenih zvučničkih kutija koje su stigle iz cijele Europe trest će tvrđavu sve do ponedjeljka ujutro. U kamp su pristigli ljubitelji reggaea, duba, drum'n'bassa, junglea, a upravo pored kampa, na BeachSplash pozornici do mora svaki dan program kreće u 13 sati. Tijekom dana krenule su i festivalske radionice na kojima posjetitelji mogu naučiti osnove DJ-inga, kako napraviti vlastiti soundsystem ili snimiti festivalski video.

Glavnom pozornicom u četvrtak i petak suvereno vladaju dva svjetski poznata soundsystema; francuski O.B.F Soundsystem te talijanski Warrior Charge. Upravo na toj pozornici u petak će nastupiti izraelski pionir bass glazbe Kalbata i Egoless, domaći priducent s uspješnom međunarodnom karijerom.

U subotu na MainSplash stiže 16 kilovatni Abassi High Power, soundsystem projekt Neila Percha, osnivača Ziona Traina. Glavni gost festivala, kultni britanski radijski DJ, glazbenik i redatelj Don Letts nastupa u petak na plaži, a zatim u subotu na glavnoj pozornici. U svojoj dugoj karijeri Letts je snimio više od 400 video spotova, među kojima su najpoznatiji "Summer in Siam" za Pogues te "London Calling" za The Clash. S njim će publika moći razgovarati i njegove filmove pogledati u subotu na FilmSplash pozornici koja se ove godine odvija u suradnji s DORF-om, festivalom dokumentarnog rock filma.

Vrhunac prvog festivalskog dana na LiveSplash pozornici bio je odličan koncert energičnog ABOP-a te talijanskog The Misty Morninga na LiveSplash pozornici, a na istom mjestu sljedećih dana publika će moći doživjeti live nastupe talijanskog Wicked Dub Division, bend u kojem sviraju i članovi legendarnih B.R. Stylersa, zatim Ariesa, poznatog britanskog reggae i jungle DJ i producenta te Edu Maajku. Na ElectroSplash pozornici svakako ne bi trebalo propustiti nastup Sevena, rastuće dubstep zvijezde.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene