Ljeti se bliži

Otkrivena prva imena Outlook festivala 2016.!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Deveti Outlook festival je upravo otkrio prvih osamdeset imena koji se pridružuju ovoj velikoj ljetnoj glazbenoj avanturi.

Tako će obalu Hrvatske na 9. Outlook festivalu, točnije Pulu, ove godine između ostalih posjetiti Damian Marley, Kano, Hiatus Kaiote, Goldie MBE, Section Boyz, Noisia, Channel One, Little Simz i mnogi drugi. Ovo su samo neka od stotina imena koje će Outlook otkriti u sljedećim mjesecima, a sudeći po prvim najavama očekuje nas najjače izdanje do sada. Outlook festival time će još jednom obraniti zasluženi naslov najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture.

Pogledaj i ovo PR POSLJEDNJA GODINA NA TVRĐAVI Najveća domaća i regionalna bass imena dolaze na posljednji Outlook na tvrđavi Punta Christo

Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog izdanja, deveti Outlook festival je upravo otkrio prvih osamdeset imena koji se pridružuju ovoj velikoj ljetnoj glazbenoj avanturi. Tako će obalu Hrvatske, točnije Pulu, ove godine između ostalih posjetiti Damian Marley, Kano, Hiatus Kaiote, Goldie MBE, Section Boyz, Noisia, Channel One, Little Simz i mnogi drugi. Od 31. kolovoza do 4. rujna, u svoj dom na tvrđavi Punta Christo pored Pule, Outlook će dovesti monumentalnu listu izvođača; bendova, producenata, koletiva, DJ-a i izdavačkih kuća koja obuhvaća sve generacije i stilove bass glazbe. Outlook festival time će još jednom obraniti zasluženi naslov najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture.
Pulska Arena, jedna od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom 31. kolovoza bit će spremna za veliko otvorenje Outlook festivala. Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati glazbe uz 40 izvođača i koncert r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014. Outlook će ove godine otvoriti Damian ‘JR. GONG’ Marley. Najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik, koji nastupa još od svoje 13 godine. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa. Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U povijesnom pulskom amfiteatru Damienu će se pridružiti još niz posebnih gostiju.

a samoj festivalskoj lokaciji, poluotoku Štinjanu, plaži i tvrđavi Punta Christo do nedjelje 4. rujna publiku očekuje drum and bass ikona Andy C, hip-hop kralj Joey Bada$$, a legende Slum Village, David Rodigan i Channel One dijelit će pozornice sa svježim snagama: Henry Wu, Section Boyz, LEVELZ, Iglooghost i A-F-R-O. Jaku grime scenu predstavit će nova imena AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, Madam X, Lady Leshurr i Stormzy, zajedno s pionirima; Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q i Flowdan. I ove godine hip-hop će zavladati festivalom čemu najbolje svjedoči dosadašnji izbor imena: Lex Luger, Mick Jenkins, Tropkillaz, a uličnim stilom Outlook će osvježiti Akala, Cas is Dead, Rejjie Snow i Section Boyz. Temelji Outlook festivala čvrsto su vezani uz soundsystem kulturu, a počast tom dijelu glazbene povijesti odaje se upravo u posebno dizajniranim razglasima, među najboljima u svijetu. Njih će zatresti i uvijek jak izbor reggae i dub glazbenika među kojima su i legende Jah Shaka, Channel One, Mungos Hi Fi, Mad Professor, Prince Fatty, Congo Natty ft Iron Dread i Dub Smugglers.

I ove godine očekujemo zlatnu listu izvođača iz nešto bržeg i žešćeg svijeta drum’n’bassa i junglea, a među njima više od 20 velikana. Goldie, Alix Perez, Hazard, Ivy Lab, Andy C, Lenzman, Commix, Ant TC1, Calibre, DLR, Doc Scott, Dom & JKenzo, LSB, Marcus Intalex, MC DRS, Med School, Onemind, Mako i Skeptical samo su neki od njih. Tvrđava Punsta Christo će se tresti uz zvukove dubstepa iz ruku Commodoa, Goth-Trada, Jacka Sparrowa, Kahna & Neeka, Noisiae i Gantza te velikog Male. Garage, house, bass, r’n’b i sve između svirat će MJ Cole, Josey Rebelle, DJ Betty, Artful Dodger. Ovo su samo neka od stotina imena koje će Outlook otkriti u sljedećim mjesecima, a sudeći po prvim najavama očekuje nas najjače izdanje do sada.

 

Smješten na napuštenoj austro-ugarskoj tvrđavi, na pitoresknoj istarskoj obali, preko puta brijunskog otočja, Outlook festival svoj je dom našao na jednoj od najljepših festivalskih lokacija u Europi. Između pozornica, festivalskog kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, posjetitelji će naći idealnu kombinaciju dnevnog odmaranja uz more i plesa do dugo u noć. I sve to začinjeno najboljim razglasima na svijetu. Outlook festival u prodaju je pustio ograničen broj od 300 povoljnijih festivalskih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova po cijeni od 660kn, nakon čega će cijena biti 850kn. Od ove godine kupovina povoljnijih ulaznica omogućena je i za državljane Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Češke, Ukrajine, Litve, Estonije i Rusije.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene