Požurite!

Osvojite ulaznice za najveće festivalske spektakle – Dimensions i Outlook festival!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dnevnik.hr dijeli ulaznice za spektakle koje mnogi jedva čekaju – budite najkreativniji i požurite!

Četvrti Dimensions festival Pula od 26. do 30. kolovoza oduševit će ljubitelje elektroničke glazbe. Festival će biti otvoren velikim koncertom na jednoj od najljepših pozornica svijeta – pulskoj Areni, gdje će nastupiti Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points LIve. Nakon toga slijede četiri dana i noći na centralnoj lokaciji festivala – 200 godina staroj tvrđavi Punta Christo na poluotoku Štinjan, u kampu Brioni te na festivalskoj plaži. Dimensions festival cijenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosfere, ali i istančanog glazbenog ukusa i politike izbora samo najfinijih svjetskih glazbenika; DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva. ove godine, uz bok velikim međunarodnim glazbenicima, kao što su glavni gosti festivala; George Clinton, kum funka te Juan Atkins, jedan od osnivača techno glazbe, Dimensions će predstaviti i najbolje od vrlo produktivne regionalne scene.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Sedmosatni glazbeni spektakl u Areni označio početak 8. Outlook festivala

Domaći festivali koji privlače strance: Ovo su najbolji festivali u Hrvatskoj

Predvodnik domaće scene svakako je Petar Dundov, jedan o najuspješnijih i najplodonosnijih hrvatskih autora elektroničke glazbe, čija bogata karijera traje već 20 godina. Dundov je jedan od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, a sudeći po svojim izdanjima i čestim nastupima i dalje je u samom vrhu domaćih glazbenih izvoznih proizvoda. Petar Dundov će nastupiti u petak na Clearingu, glavnoj pozornici Dimensions festivala prije Underground Resistancea, detroitskog kolektiva i jednih od velikana techna.

Na Dimensions stiže i Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene i producent koji je već cijelo desetljeće predvodnik nudisco/house crossover scene i van granica Hrvatske.

Ostalo je manje od mjesec dana do početka osmog Outlook festivala, koji će u uzbudljivom festivalskom tjednu, od 2. do 6. rujna, u pulskoj Areni i na tvrđavi Punta Christo ujediniti najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe. Festival će biti otvoren u srijedu, 2. rujna, koncertom u pulskoj Areni, u društvu tisućljetnih kamenih arkada i zidova svjedočit ćemo nastupima izvođača sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene. Glavni gosti večeri su uvjerljivo najoriginalniji hip-hop kolektiv svih vremena - Jurassic 5, jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata – SBTRKT, pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih live bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj glazbenoj sceni, The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture.

Nakon otvorenja u Areni Outlook festival se, od 3. rujna do 6. rujna, seli na tvrđavu Punta Christo pored Pule, centralnu festivalsku lokaciju s bezbroj hodnika, zidina, livada, okružena šumom i plažama, kampom i direktnim pogledom na veličanstvene Brijune. Kroz četiri dana i noći odlične glazbe i sunčanog vremena, s 12 festivalskih pozornica, preko 300 izvođača, s posebnim dnevnim beach stageom, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno te brojnim popratnim sadržajima Outlook festival je nezaobilazna festivalska stanica za kraj ljeta 2015.

Organizatori su dijelili ulaznice, a ovo su dobitnici: 

Maja Živkoivć, Goran Zrnčić, Mislav Miličević, Ante Lovrić, Petra Šušnjić, Katica Krnjić.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene