Hvale vrijedno

Obilježen Internacionalni dan umjetnika u Hrvatskoj!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Julius Meinl inspirira i transformira svakodnevni život, a povodom Internacionalnog dana umjetnika odlučio je udahnuti novi život hrvatskim književnicima te počastiti kavom goste 'Poetry Cafea – ExKinoteke'!

Julius Meinl, kultni brend koji inspirira pjesnike od 1862. godine, po prvi je puta obilježio Internacionalni dan umjetnika u Hrvatskoj, udahnuvši život hrvatskim klasicima u centru Zagreba te časteći kavom goste 'Poetry Cafea – ExKinoteke'.

Pogledaj i ovo Severina i Saša Lozar Oglasio se i eugen! Saša Lozar javno se ispričao Severini zbog komentara koji joj je uputio na Dori: ''U životu postoje momenti u kojima se pretjera...''

Kako bi podsjetio prolaznike na važnost i ulogu umjetnika, Julius Meinl je 'stimulirao' pet velikih hrvatskih književnika. Pet skulptura spisatelja i pjesnika – A.G. Matoša, Tina Ujevića, Marije Jurić Zagorke, Petra Preradovića i Augusta Šenoe – subotnje jutro je dočekalo zaogrnuto crvenim šalom s natpisom 'Julius Meinl Inspirira pjesnike od 1862. godine' na veliko iznenađenje prolaznika.

Merita Arslani objavila je svoj treći roman - 'Pouzdan izvor'

Obilježavanju Internacionalnog dana umjetnika pridružili su se umjetnici iz različitih grana, poput glumice Nataše Janjić, spisateljice Merite Arslani i pjevača Saše Lozara, koji su pružili podršku inicijativi Julius Meinla da umjetnici dobiju svoj dan.

Merita Arslani, dobitnica književne nagrade Kiklop, izjavila je: 'Izuzetno me veseli vidjeti da neka tvrtka prepoznaje važnost ljepote umjetnosti u svakodnevnom životu. U Hrvatskoj stvara mnogo velikih umjetnika i zasigurno zaslužuju da im se posveti jedan dan.''

Ova je aktivnost nastavak Poetry projekta tvrtke Julius Meinl, u sklopu kojeg su zagrebački tramvaji bili ispunjeni poezijom, dan kada se kava mogli platiti stihom i kruna ove kampanje kada je otvoren 'Poetry Cafe – ExKinoteka'. Povodom Internacionalnog dana umjetnika svi gosti 'Poetry Cafea – Ex Kinoteke', lokala posvećenog poeziji i umjetnosti, u znak su proslave dobili besplatnu Julius Meinl kavu, kao inspiraciju i nadahnuće. Ljubiteljima kave i poezije pridružile su se brojne poznate osobe uključujući dizajnerski duo Elfs, dizajnericu Kristinu Burju, pjevačicu Anđu Marić te dizajnera Zorana Aragovića.

'Presretan sam što je Julius Meinl pokrenuo proslavu Internacionalnog dana umjetnika u Hrvatskoj, što predstavlja prirodni nastavak naših aktivnosti povezanih s poezijom i inspiracijom', rekao je Luigi Simonetta, predsjednik uprave Julius Meinl Hrvatska te dodao: 'Kreativnim pojedincima i onima koji žude za kreativnim i poetičnim životom, kava Julius Meinl pruža inspiraciju i stimulaciju. Julius Meinl inspirira i transformira svakodnevnu rutinu u radosne trenutke pune poezije i umjetnosti.'
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene