449438
449438
449438
449438
449438

Glazbenik koji ima zaraznu melodiju

  • , 07.09.2016., 21:21
  • Autor:
  • komentara

Osim što je autor, Noa je i multiinstrumentalist, te je na aktualnom je singlu odsvirao sve instrumente.

 
 
 
 
NoA (FOTO: PR)
NoA (FOTO: PR)

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu, s novom se pjesmom predstavio NoA, mladi autor koji je sve zapaženiji u domaćem glazbenom svijetu. Pjesma "Iluzija" ima snažan plesni ritam i i lako pamtljivu, ali zanimljivu i zaraznu melodiju.

Publici ste se samostalno predstavili s nekoliko singlova, iako ste već duže prisutni na glazbenoj sceni. Je li autorski rad ono što vas pokreće?

Glazbom se bavim u malo širem spektru. Uživam u sviranju obrada i u studijskom radu ali autorski rad je ono što me gura naprijed. Ono najzanimljivije.

Vrsni ste multiinstrumentalist, ali i vokalist, autor, producent i aranžer. U kojoj se ulozi najbolje snalaziš i odgovara li vam inače pristup 'sam svoj majstor'?

Pa sam svoj majstor ima svoje prednosti ali bez obzira na to volim suradnju i sinergiju koja se dobije udruživanjem ideja. Nema pravila nikad nije isto. Volim jednako oboje.

NoA (FOTO: PR)

Uspjeli ste u jednoj od svojih pjesama ugostiti i Princeove prateće glazbenike, Michaela Blanda i Sonnyja Thompsona. Kako je došlo do te suradnje?

Još uvijek mi ovo nestvarno zvuči. Došlo je tako što smo komunicirali na društvenim mrežama i jednostavno dogovorili suradnju. Ljudi su potpuno neopterećeni i otvorenog srca prema svemu što je dobro. Bit će toga još.

Sudjelovali ste na nekoliko domaćih festivala. Koje su prednosti takvog predstavljanja publici?

Dobra promocija i prilika da te čuje publika do koje ne mozeš uvijek doći samostalno.

NoA (FOTO: PR)

Uspoređuju vas s Dinom Dvornikom, ali i Jamiroquaiem. Gode li takve usporedbe?

I Princeom hahaha. Naravno da gode. Ne vidim tu ništa loše. Sve su to glazbenici koje volim cijeli život.

Uklapa li se u vaše planove izdavanje studijskog albuma ili ćete nastaviti svoj glazbeni put izdavanjem singlova?

Planiram uskoro objavit album. Način singlova je ok ali nisam tako zamislio svoju priču. Ali ne bude sve kako planiraš. Album ću sigurno objavit samo će bit jedini album u Hrvatskoj na kojem su svi singlovi i spotovi.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se