Sjajan projekt

Savršeno ukomponirana elektronička i tradicijska glazba

Lado Electro (FOTO: PR) Lado Electro (FOTO: PR)

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine, kada je i započela suradnja Ladova plesača pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom.

Singl Ljeljo objavljen početkom veljače najavio je dvostruki nosač zvuka LADO Electro 2.0. Memorabilum u kojem su savršeno ukomponirane elektronička i tradicijska glazba.

„Gotovo je nevjerojatno da hrvatski tradicijski instrumenti, koji su zvali na ples ili tugovali zbog života unazad više stotina godina, mogu i danas na isti način funkcionirati u elektroničkom okružju suvremene klupske glazbe ne gubeći pritom na uvjerljivosti i emociji“, napisao je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u predgovoru knjižice CD-a.

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine, kada je i započela suradnja Ladovog plesača pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, novi album LADO Electro 2.0. Memorabilum sadržava više vokalnih elemenata. Naime, dio odabranih pjesama su upravo s Ladova repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali, ali su ih otpjevali na način na način svojstven Ladu.

Povodom izlaska albuma u Galeriji Pikto u Branimir centru mogu se pogledati fotografije autorice Petre Slobodnjak koje krase knjižicu novog nosača zvuka.

Izložba se može pogledati do subote 26. veljače, osim četvrtka, od 17 do 20 sati.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene