Možda i krene

Nova pjesma ''Možda me krene'' oduševila poznate glazbenike

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svojim pjesmama vrlo brzo osvajaju publiku.

Nakon singla ''Moja sreća'' koji je prvi najavio njihov osebujni spoj američkog countrya i bluesa sa tradicionalnim mediteranskim zvukom sa dalmatinskog glazbenog prostora, bend Nezahvalnici novim singlom ''Možda me krene'' nastavljaju sa predstavljanjem pjesama koje će se naći na njihovom prvom albumu šaljivo nazvanom "Dalmericana".

Teo Aničić i Siniša Matešić su, iako dosad nepoznati hrvatskoj glazbenoj javnosti
kao glavni autori i izvodjaci, surađivali sa brojnim hrvatskim zvijezdama sa pop, rock, pa čak i hip hop i reggae scene (Goran Bare, Edo Maajka, Renato Metessi, Brain Holidays, Cirkus, Kuzma i Shaka Zulu, Plava Trava Zaborava...)

Pojedinačno su nastupali i po klubovima u Irskoj i Italiji (Siniša kao član akustičnog dua Vandals), prošle zime su odradili dvije mini-turneje od dva tjedna u Nizozemskoj, a Teo je i predstavljao Hrvatsku 2013. na međunarodnom blues festivalu International Blues Challenge u Memphisu, gradu koji je dao neke od najistaknutijih američkih glazbenika (Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Al Green...)

Pjesma ''Možda me krene'' čiji je autor Siniša Matešić, koji pjesmu i pjeva, nastavlja sa spajanjem mediteranske melodije koja je u ovim glazbenicima ukorijenjena dalmatinskim podrijetlom i američkog country rock zvuka koji je sveprisutan u svjetskoj glazbi kroz djela legendi kao sto su Eaglesi, Crosby Stills & Nash, Tom Waits, Ry Cooder...

Produkciju potpisuju Nezahvalnici i Antonino Šimić, mladi producent koji je kao suradnik u posljednje vrijeme nezaobilaznog Srđana Sekulovića Skansija, asistirao u izradi brojnih uspjesnih singlova posljednjih nekoliko godina. Prikladno temi pjesme, i spot koji je rezirao mladi zagrebački redatelj i snimatelj rođen u Sarajevu, Srđan Šarić, prikazuje metaforu uspinjanja na životnoj ljestvici i sve moralne dileme koje to nosi, kroz prikaz penjanja po umjetnoj stijeni u jednom od zagrebačkih penjačkih klubova.
Kao što u gastronomiji postoji slow food koncept, ni glazba Nezahvalnika nije stvarana da se konzumira "na brzinu" već da se uživa polako, opušteno i s plučima nadutim čistog morskog zraka :)

"Odlično je, baš mi se dopalo i svako malo si pustim tu pjesmu podržavam apsolutno i samo nastavite tako u tom smjeru, fina mjuza i pjesme koje govore o svakodnevnim stvarima i životu na jedan "normalan" i iskren način, lišene svake pretencioznosti i praznih furki zbog furke... Dalmacija u mom oku uz pogled kroz country sunčane naočale...ha ha" - rekao je Vlatko Ćavar - Brada (Psihomodo Pop). “Nezahvalnici imaju jedinstven zvuk koji kombinira klasični američki folk rock sa zvukom Dalmacije. Veselim se njihovom albumu!” - rekao je Yogi Lonich (Chris Cornell, Melissa Etheridge, Wallflowers, Buckcherry, Fuel...)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene