Modna poslastica

Nezaboravno finale Bipa Fashion.hr-a

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Posljednje večeri BIPA FASHION.HR-a gledalište je bilo premalo za sve one koji su željeli vidjeti nove kolekcije dizajnera u spektakularnoj završnici najvećeg modnog događaja u regiji.

Čak sedam dizajnera pokazalo je nove kolekcije, u subotu 21. ožujka, u prepunom paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

Pogledaj i ovo showbuzz Lijepa glumica Zablistala na modnom događanju godine: Simpatična policajka Alma plijenila pažnju u prozirnoj košulji

Večer je otvorio Ivica Skoko, a uslijedile su revije Ana Marie Ricov, Morane Krklec, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marine design i Coded Edge, dok je čast da zatvori 18. sezonu BIPA FASHION.HR-a pripala IK studiju Ivice Klarića, koji je nastupio pod pokroviteljstvom Samsunga i za kraj pripremio nezaboravni doživljaj i iznenađenje na pisti. I posljednje večeri brojne su poznate osobe pratile revije svojih omiljenih dizajnera, a među njima: Anđa Marić, Ankica Dobrić, Marko Tolja, Sara Renar, Antonija Matković, Nives Celzijus, Andrea Andrassy, Mirna Medaković, Mirjana Mikulec, Saša Kopljar, Tihana Harapin Zalepugin, Nenad Korkut, Miran Kurspahić i mnogi drugi.

Ivica Skoko i ovog je puta oduševio poklonike glamuroznih večernjih haljina te u svom prepoznatljivom stilu predstavio kolekciju u kojoj su uz večernje haljine, koje dominiraju, prisutne i koktel haljine te bluze i suknje maxi dužine koje glorificiraju ženstvenost.
Ana Maria Ricov ovom je kolekcijom zavirila ispod površine te pronašla inspiraciju u oceanu. Kolekcijom dominiraju tonovi tamno plave, bordo i crna, a elementi zelenih tonova pojavljuju se u detaljima. Ana Marijina odjeća bazira se na jednostavnoj i čistoj formi, te slojevitosti, a kombinacijom grubih i sjajnih te transparentnih tkanina postiže se dinamičnost.
Morana Krklec i s novom je kolekcijom dosljedna svom minimalističkom i skulpturalnom pristupu odijevanju, a cijela kolekcija zavijena je u crno. Linije su dosta oštre te stvaraju krute i stroge forme, no bez obzira na to, kolekcija je izuzetno nosiva i prilagodljiva ženi koja ima specifičan estetiziran pristup odjeći.

VIDEO Tko bi rekao da su mama i kći? Nina i Vanja Mamić kao sestre!

BiteMyStyle by Zoran Aragović i ovog je puta uspio iznenaditi publiku svojom kolekcijom naziva PASTelle koja odiše dozom romantike. Dominiraju baloneri izrađeni od zanimljivih tkanina bogatih tekstura s naglašenim volumenom te suknje midi dužine koje su kombinirane s kratkim jaknama ili crop topovima. Od modnih dodataka Aragović se prvi puta predstavlja sa mini kolekcijom unikatnog nakita kojeg je za njega izradila mlada i talentirana dizajnerica Vesna Kutnjak.

Marina Design za ovu je kolekciju pronašla inspiraciju u ideji neo-punka kao slobodnijeg, jasnijeg stava prema životu i življenju danas. Tako je i osnova kolekcije slobodniji i eksperimentalni pristup u kombiniranju modela i krojeva, a kombinacijom boja i detalja vizualno je naglašen grafizam pop-art-a. Accessorize i ovaj put potpisuje Marija Ivanković by RUKE.

Središnja inspiracija ovosezonske Coded Edge kolekcije je eklektična struja svijesti, svojevrsni kolaž raznolikih utjecaja na kraju podređenih utabanoj estetici brenda. Od materijala u kolekciji su korišteni većinom prirodni materijali - keper i jersey te mješavina lana i pamuka. Grafičkim kombiniranjem umjetne kože i baznog materijala, i ove je sezone Coded Edge osmislio svoj unikatni tekstil.

Na samom kraju večeri publika je uživala u najnovijoj kolekciji omiljenog dizajnera muške mode Ivice Klarića koju je predstavio pod pokroviteljstvom Samsunga, a u čijoj je osnovi dandy muškarac. Da odijela mogu biti udobna, razigrana, obogaćena detaljima pokazao je Klarić koristeći najfinije materijale i kombinirajući brojne uzorke od sitno kariranog do velikih pruga i uzorka riblje kosti. No, kolekciju za modernog dandy muškarca Klarić je upotpunio i kišobranima koje je po njegovom dizajnu izradila tvrtka Hrvatski kišobran. Domaći dizajn i vrhunska izrada odličan su spoj, a kišobrani su se pokazali korisnim i publici kad su uslijed grmljavine na defileu po pisti počele padati kapi kiše.
S pljuskom odličnih modnih ideja i inspiracija završio je 18. po redu BIPA FASHION.HR koji je još jednom pokazao zašto je najveći modni događaj nezaobilazan za sve modne ljubitelje i znalce i koji je ove sezone pratilo više od 200 novinara iz cijele regije.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene