Novi hit

Nera Stipičević premijerno je izvela svoju monodramu 'FreeDA'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Osim monodrame, projekt FreeDA obuhvaća i izložbu i dokumentarni film koji će se realizirati u sljedećim fazama razvijanja projekta.

U zagrebačkoj galeriji Velvet,dvije večeri za redom, Nera Stipičević premijerno je izvela svoju monodramu „FreeDA“ te oduševila sve prisutne.

Pogledaj i ovo Nera Stipičević - 1 Jedna jedina! Glavna zvijezda predstave ''Voilà! - à la Travershe'' poznato je lice koje već godina izbjegava svjetla reflektora

Riječ je o multiartističkom projektu koji kreće istoimenom monodramom i oslanja se na život I rad meksičke umjetnice Fride Kahlo. Sam naziv projekta " FreeDA"govori o sadržaju predstave, o potrebi autorice da se umjetnički oslobodi – Slobodna DA!

Nera Stipičević u krugu prijatelja i suradnika predstavila projekt i proslavila rođendan

Život i rad Fride Kahlo poslužili su kao poligon za nastanak predstave, kao arhetip preko kojeg i iza kojeg se glumica “skriva”. Zbog vlastite nemoći, tražeći rješenje u arhetipu Fride, glumica se suočava sama sa sobom baš kao što se i Frida, slikanjem svojih autoportreta, suočavala sama sa sobom. Strast prema životu, ljubav prema tradiciji i kulturnom nasljeđu kraja iz kojeg dolaze, povezali su umjetnicu iz malog dalmatinskog grada Makarske i umjetnicu iz Coyocoana, malog predjela velegrada Meksika. To je polazna pozicija, susretanje sa svim posljedicama koje mjesto u kojem smo rođeni, i koje utječe na nas, donosi, te propitivanje kako iste utječu na nas.
Premijernu izvedbu su podržali brojne kolege i umjetnici : Jasna Bilušić, Senka Bulić, Mislav Čavajda, Goran Navojec, Vedran Mlikota, Jelena Jovanova, Iskra Jirsak, Iva Visković, Filip Križan, Antonio Franić, Duško Šibl, Braco Dimitrijević, Billy Dugandžija, Petra Granić i drugi.
Osim monodrame, projekt FreeDA obuhvaća i izložbu i dokumentarni film koji će se realizirati u sljedećim fazama razvijanja projekta.

Nera je oko sebe okupila ljude s kojima je što privatno što umjetnički povezana tako da autorski tim čine uz Neru kao autoricu, glumicu i idejnu inicijatoricu projekta: Mia Biondić – koautorica, režija; Petar Cvirn – umjetnički asistent, producent; Vanja Cuculić – dizajner vizualnog identiteta; Dean D. – kostimograf, dizajner nakita; Goran Lelas – kostimograf izložbe i mnogi drugi koji će se uključivati.

Nakon premijere gostuje u atelieru slikara Duška Šibla i nekim drugim salonima zagrebačkih stanova te u galeriji Velvet : 27.02.,13.03.,28.03.,17.04.,24.04.,08.05.,27.05.
Predstava će, inače, putovati i gostovati po HR, ali i po kulturnim centrima Europe gdje je Nera imala priliku gostovati i educirati se.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene