455068
455068
455068
455068
455068

SANJAJ Pjesma koju je lako zavoljeti

  • , 27.10.2016., 14:11
  • Autor:
  • komentara

Neno Belan uvijek ima sjajne pjesme.

 
 
 
 
Neno Belan (FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Neno Belan (FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Nova pjesma Nene Belana koja priča o situaciji rastanka, rastanka prijatelja, ali istovremeno i o neraskidivosti pravog prijateljstva, jedna je od desetak novih pjesama napisanih za potrebe mjuzikla "Čarobnjak iz Oza" u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, a premijerno postavljenog u lipnju 2016. na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku pod redateljskom palicom Nine Kleflin.

Tekst za pjesmu napisale su Ines Prajo i Arijana Kunštek, a u spotu u originalnim kostimima Sare Lovrić sudjeluju glumci iz mjuzikla: Maja Kovač, Jakov Bilić, Matija Kačan te Ivo Perkušić. Pjesma je od objavljivanja odmah zasjela na vrhovima lista nmogih radio postaja.

''Čarobnjak iz Oza'' poznati je roman američkog pisca Franka Bauma iz 1900. godine koji je doživio brojne dramatizacije. Putovanje u zemlju Oz na koje idu Dorothy, Strašilo, Lav i Limeni nije samo njihovo vanjsko putovanje, već je prije svega unutarnje putovanje junaka da bi na kraju postali bolji ljudi. Likovi iz Oza poručuju nam da je u društvu ljepše, da su prijatelji najjače oružje, da je ljubav najveće blago koje se može zaslužiti jedino pružanjem te iste ljubavi. Redatelj videospota je Ivan Mokrović dok je za kameru bio zadužen Dario Hacek.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se