Tulum do jutra

Ne propustite nastup kanadske glazbenice Chinawoman!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U sklopu Queer Zagreb Sezone u Zagrebu se od 14. do 18. listopada održava festival Sound Bodies

U sklopu Queer Zagreb Sezone u Zagrebu se od 14. do 18. listopada održava festival Sound Bodies tijekom kojega će biti izvedeno sedam predstava iz Nizozemske, Njemačke, Švedske, SAD-a i Hrvatske. Festival se zatvara posebnom poslasticom – koncertom kanadske glazbenice Chinawoman, koja je već dobro poznata zagrebačkoj publici, a u Zagreb se vraća povodom izlaska novog i vrlo uspješnog albuma.

Umjetnički direktor Sounded Bodies festivala Bruno Isaković, istaknuo je kako je temeljna ideja bila okupiti i predstaviti zagrebačkoj publici umjetnike koji se bave koreografskim istraživanjima ritma, glasa, zvuka i tona, te načinima na koje pokreti tijela uvjetuju ili utječu na njihov razvoj.

"Najveća snaga svih pozvanih umjetnika je u baziranju na samome trenutku izvedbe – to nisu savršeno ulickani radovi, dovedeni do likovnog savršenstva, već se oslanjaju na momentum izvedbe", rekao je Isaković. Festival se otvara danas u Zagrebačkom kazalištu mladih predstavom Idioter s početkom u 20 sati.

Treći tjedan RockOff festivala – Orange Strips, And The Kid i Sane u Tvornici

„Dolazak Chinawoman u Zagreb, nakon što je objavila svoj novi i vrlo uspješan album, bit će jedan od atraktivnijih koncerata ove jeseni koji sigurno ne bi valjalo propustiti. Chinawoman u Hrvatskoj ima mnoge fanove i poklonike, a za koncert u sklopu Sounded Bodies festivala priprema i dodatnu, posebnu set listu, što će ovaj koncert učiniti zaista jedinstvenim. Osim ovog izuzetnog koncerta, festival dovodi i plesne predstave u kojima se eksperimentira s glasom i glazbom, a gostujući umjetnici održat će i radionice za domaće plesače. Festival Sounded Bodies kurirao je Bruno Isaković, s kojim sam i razvio ideju da se ovim programom podrži i ojača domaća plesna scena“, izjavio je Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Queer Zagreb sezone.
Za svoj treći nastup u Zagrebu Chinawoman je osmislila posebnu setlistu za već oblikovanu publiku vjernih pratitelja, a kao predgrupa će joj se pridružiti glazbenim improvizacijskim performansom umjetnici koji nastupaju u okviru Sounded bodies festivala.

Zvuk ostaje u skladu s njezinim dosadašnjim albumima, isporučujući tonove koje će njezini obožavatelji prepoznati – od post punk minimalizma do europske balade, suicidalnog surfa do grandioznih zborskih dionica o melankoličnim motivima, uz stalno vraćanje temama poput osobnog prostora u vezama, ili pak nevjere, uz prepoznatljiv dašak melodramatičnog humora koji je svojstven ovoj glazbenici."

Ulaznice po cijeni od 80 kuna u pretprodaji (100 na dan koncerta) moguće je nabaviti na svim prodajnim mjestima agencija Entrio i Eventim te u Dallas Music Shopu, u Tkalčićevoj 7 u Zagrebu te u Tvornici, Šubićeva 2.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene