Dokumentarni film

VIDEO ‘Naslovnica’ Silvane Menđušić stiže u nezavisna kina

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mlada žena i glumica u potrazi za vlastitim identitetom izvan svijeta lažnog glamura i slike koju o njoj stvaraju mediji, konačno je odlučila učiniti nešto važno, ne za druge, već za sebe. Film bilježi nekoliko trenutaka u kojima ona donosi odluku...

U subotu, 11. listopada dokumentarni film Naslovnica Silvane Menđušić kreće u redovnu distribuciju u zagrebačkim kinima. Film će od 11. listopada igrati u Dokukinu (KIC), od 12. listopada u kinu Metropolis (MSU) te od 13. listopada u Art kinu Grič. Nakon Zagreba, film će krajem listopada zaigrati u nezavisnim kinima u nekoliko ostalih hrvatskih gradova.

Pogledaj i ovo Dolores Lambaša i Amir Kazić Leo Predivna je bila Pojavile se zaboravljene fotografije nikad prežaljene Dolores Lambaše, dvije godine prije strašne tragedije snimila je pjesmu s našim popularnim pjevačem

Umrla je Dolores Lambaša

Naslovnica je nastajala tijekom dvije godine u Splitu, a bilježi niz trenutaka u životu mlade, tragično preminule glumice Dolores Lambaše. Hrvatska je 2013. ušla u petu godinu recesije, dosegla rekordnu nezaposlenost i priključila se EU, a ustavnu definiciju braka donijela je konzervativna većina. U toj 2013. godini najčitanija vijest na hrvatskim portalima bila je ona o njezinoj smrti.

Posljednja fotografija Dolores Lambaše

Krećući se između stvarnosti i fikcije, kamere bilježe i rijetke trenutke iskrenosti u kojima ta zaigrana mlada žena i talentirana glumica koja je snažno željela da je javnost voli, progovara o vlastitim strahovima i očekivanjima te promišlja svoj intenzivan odnos s medijima i odlučuje nešto promijeniti.

U jednom dosta grubom dijalogu u filmu, suočena s pitanjem može li ona uopće izaći na scenu sama i držati tristo ljudi sat vremena pozornima, Dolores nije ništa odgovorila. Ovaj film predstavlja mali napor autorskog tima da pokaže da ona to može i da joj se na neki način omogući da posljednji put procvjeta na velikom platnu.

NASLOVNICA teaser from Studio dim on Vimeo.

Film je u veljači 2014. premijerno prikazan na ZagrebDoxu, a publika je na njega reagirala s puno emocija, dok je ljetos prikazan na Liburnija Film Festivalu u Ičićima, gdje je također veoma toplo primljen.

NASLOVNICA - teaser 2 from Studio dim on Vimeo.

 

Raspored prikazivanja / Zagreb:

Dokukino (KIC)
Subota, 11.10.2014. u 19:00h (uz razgovor s redateljicom)
Nedjelja, 12.10.2014. u 21:00h
Četvrtak, 16.10.2014. u 21:00h
Subota, 18.10.2014. u 19:00h

Metropolis (MSU)
Nedjelja, 12.10. 2014. u 18:00h
Ponedjeljak, 13.10.2014. u 18:00h
Utorak, 14.10.2014. u 18:00h

Art kino Grič
Ponedjeljak, 13.10.2014. u 20:00h

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene