Nose ih svi

Najljepši stihovi oko ruke: Svi su ludi za Brainstorm by mm

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iza projekta stoji novinarka Marijana Marinović, koji je od hobija i ljubavi prema nakitu stvorila popularni modni dodatak čije je zaštitno ime Severina.

Brend Brainstorm by mm već je neko vrijeme hit među muškarcima i ženama, a poseban je po raznih stihovima ispisanim po kožnim narukvicama zbog čega su idealne kao suvenir ili uspomena.

Pogledaj i ovo Nina Badrić i Sandra Meljničenko (Foto: Instagram) Rijetko o tome priča Nina Badrić otkrila detalje bliskog prijateljstva s jednom od najbogatijih žena svijeta

Iza projekta stoji novinarka Marijana Marinović, koji je od hobija i ljubavi prema nakitu stvorila popularni modni dodatak čije je zaštitno ime Severina.

Kako je počeo Brainstorm by mm?

Kao i mnoge priče, i ova je počela slučajno... Brend Brainstorm by mm pokrenut je krajem 2013. kad se dogodio prijeloman trenutak u mom zivotu, ali - kako se kaže - i iz lošeg iskustva može se izroditi (i dogoditi) nešto dobro. Nakon teške prometne nesreće u kojoj su mi liječnici prognozirali dugotrajan oporavak, kao i da zbog teškog potresa mozga neko vrijeme necću moći pisati, čitati i raditi na kompjuteru (što je za nekog tko je novinar i čita u prosjeku dvije knjige tjedno doslovno stravična vijest), shvatila sam da imam samo dva izbora: prepustiti se očaju ili se pokrenuti i napraviti nešto kreativno. I po mogućnosti - originalno.

Kao novinar sam imala priliku putovati svugdje po svijetu, upoznavati i intervjuirati zanimljive ljude, često iz modnog svijeta, a među omiljenim temama bili su mi dizajneri nakita poput Alexisa Bittara, Pamele Love, Eddieja Borga, Jacoba Araba, Jelene Behrend, Amedea Scognamiglia i Roberta Faraone Mennelle... Bez ikakvog iskustva, uz pomoć tate Joška, majstora starog kova i vrsnog poznavatelja kožnate galanterije, počela sam izrađivati srećonoše ili friendship narukvice (na tankoj kozi nizala sam privjeske leptira, anđela, cvjetića, srca itd...).

Narukvice su se svidjele mojim prijateljima i poznanicima, uslijedile su prve narudžbe i shvatila sam da je sad pravo vrijeme da napravim nešto što sam željela već duže vrijeme. A to su bile duge kožnate trake 3u1, koje bi se nosile u tri varijante - kao narukvica, remen i držač za naočale - i na njima bi bili ispisani stihovi, poruke ili lijepi citati.

Kako je Severina postala zaštitno lice brenda?

Na pamet mi je palo da bi bilo zgodno otisnuti stihove neke Severinine pjesme, posebice onih divnih balada koje ona potpisuje poput 'Šta me sad pitaš šta mi je', 'Ostavljena', 'Pogled ispod obrva' i drugih. Kao ikoni stila i prijateljici čije mišljenje cijenim, predložila sam joj suradnju, a ideja joj se svidjela. I tako je iz zajedničkog 'brainstorminga' nastao i naziv brenda, pomalo i ironičan zbog mog potresa mozga, a odluka je pala da prvi stihovi budu 'Prijateljice'. A zašto Severina?!

Zato jer je jedinstvena, zato jer je svoja, zato jer je hrabra, zato jer je talentirana, zato jer je mama najljepšeg i najboljeg dječaka na svijetu - malog princa Aleksandra. I zato jer nas ipak toliko toga veze: dugogodišnje prijateljstvo, dvojno građanstvo - Splita i Zagreba, južnjacka melankonija i splitski dišpet, proživljeni stihovi iz pjesme, a i obje smo pohađale čuvenu 'kulturu', u kojoj je Seve za vrijeme srednjoškolskog razdoblja i napisala 'Prijateljice' i posvetila je tragično preminuloj prijateljici. Uostalom, toliko je obožavatelja te pjesme.

Gotovo da nisam bila na rodđendanu, djevojačkoj zabavi ili svadbi, a da pjesma 'Prijateljice' nije zasvirala ili da je netko nije zapjevao, tako da je nakon toliko godina postala evergreen. Početkom travnja izašla je kampanja za 'Brainstorm by mm' sa Severinom, koju je snimio Marko Grubišić, stilizirao Petar Trbović, a make up potpisuje Saša Joković i frizuru Mile Santini. Interes je bio nevjerojatan - u jednoj noći pristiglo je više od 400 upita u inbox.

I tako je krenulo. Poslije 'Prijateljica', nastale su 3u1 narukvice s ispisanom riječi 'Ljubav' na 10 svjetskih jezika te priča o ljepotama Hrvatske pod nazivom 'Fairytale of Croatia', koja je lijep suvenir i najčešće je kupuju i daruju turisti koji posjete našu domovinu.

Tko ih sve nosi?

Osim Seve iznimno sam ponosna što je ambasadorica brenda u svijetu pristala biti 'još jedna prijateljica' - top model Helena Šopar, koja na snimanjima svojim suradnicima za uspomenu obavezno daruje narukvice.

A nose ih i ostali prijatelji: glumci Mislav Čavajda, Leona Paraminski, Ivana Roščić, modni kreator i kritičar Boris Banović, moje Splićanke Marijana Batinić, Petra Nižetić, Viktorija Rađa, moj rođak - arhitekt Duje Kaliterna... Najviše me veseli kad u tramvaju susretnem nekog s mojim narukvicama, kad mi nepoznate djevojke pošalju sliku s rođendana ili djevojačke zabave na kojoj sve odreda nose 'Prijateljice' ili kad moji muški prijatelji, poput liječnika Kreše, oduševljeno stave crnu 'Love' i kažu da je neće skidati cijelo ljeto....

Zašto ljudi toliko vole citate o prijateljstvu i ljubavi?

Jednom mi je jedna draga prijateljica rekla da ljude u životu pokreću dvije stvari - strast (ljubav) i strah. I u to sam se uvjerila, pogotovo kad sam nastradala. Mene su u izradi nakita, pretenciozno bi bilo reći dizajniranju da ne vrijeđam sve stručne i profesionalne dizajnere, usmjerili ljubav prema nošenju narukvica (uz sat to je jedini modni detalj koji nosim), ali i strah da ću vegetirati kao biljka i biti nesposobna raditi ono što najviše volim - pisati.

I na kraju sam ono od čega zivim - a to su riječi - prenijela na svoje kreacije. Neizmjerna mi je čast što smo prvu ekskluzivnu suradnju brenda Brainstorm by mm ostvarili s Jana vodom. Na crvenim i bijelim narukvicama ukrašenim Pandora perlama ispisali smo deset najpoznatijih citata slavnog književnika Paula Coelha, koje su se mogle osvojiti u Janinoj nagradnoj igri.

Imamo još mnogo planova: na jesen će se uključiti u kampanju Oživi me, štampat ćemo nove stihove hrvatskih izvođača, a nadamo se realizirati i inozemne suradnje i proširiti se s 22 prodajna mjesta u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Dubrovnik, Makarska, Zadar, Šibenik, Korčula, Bol, Supetar, Hvar, Komiža, Novalja, Rab, Rovinj) na ostatak Hrvatske i regije. Ali i dalje, na svjetske modne prijestolnice - London, Pariz i New York, baš kako pjeva Severina u Prijateljicama: "Ja još čekam azurne zore, ja još želim preplivati more, ja još sanjam zemlje daleke..."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene