Filmska i barokna glazba

Dubrovački simfonijski orkestar najljepšim izvedbama oduševio posjetitelje Midsummer Scene festivala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dubrovački simfonijski orkestar nezaboravnim je koncertom pod zvjezdanim nebom prekrasne tvrđave Lovrijenac bez daha ostavio brojne posjetitelje Midsummer Scene festivala.

Oduševljeni ljubitelji barokne i filmske glazbe iz cijelog svijeta pomno su pratili izvedbe Komornog gudačkog orkestra i puhača, ali i naratore, glumca Filipa Krenusa te počasnog britanskog konzula Marka Thomasa koji su za posebnu priliku odigrali i nekoliko scena iz svjetske uspješnice James Bond. Za potpuni dojam čarobnog renesansnog vijeka, posjetitelje je na ulazu u tvrđavu Lovrjenac dočekala gradska straža, a brojna nasmijana lica i ovacije publike nakon dvosatnog programa, najljepše su priznanje tradicionalnom gostu Midsummer Scene Festivala.

Pogledaj i ovo PR MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Upoznajte mladog Romea kojeg će Hrvatska zavoljeti ovog ljeta

U sklopu Festivala, u prekrasnoj palači Sponza, od 1. srpnja u 20 sati otvara se izložba britanskog umjetnika Bari Goddarda pod nazivom From Illyria to Elsinore. Izložba će biti otvorena do 7. srpnja, a zbirka jedinstvenih fotografija prikazuje najljepše dubrovačke lokacije kao i uzbudljive scene tragedije Hamlet te komedije Na tri kralja odigrane na prošlim izdanjima Midsummer Scene festivala. Četvrto izdanje Festivala nastavlja suradnju s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kada će se 6. srpnja u 21.30 sati također u palači Sponza odigrati glazbeno scenski program naziva Držić meets Shakespeare.

Dio ansambla Sna Ivanjske noći igranim će scenama proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarijus. Festival svake večeri do 5. srpnja nastavlja izvedbe vesele Shakespearove komedije San Ivanjske noći. Predstave se igraju na tradicionalnoj pozornici tvrđave Lovrjenac s početkom u 21 sat. Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za Festival mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com i www.ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene