Varaždin

Manu Chao na Špancirfestu 2016

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Miljenik hrvatske publike Manu Chao i njegova La Ventura će u utorak 23. kolo-voza Špancirfest ispuniti ritmovima svijeta, beskonačnom pozitivnom energijom i svima razumljivim porukama.

Osamnaesti Špancirfest održat će se od 19. do 28. kolovoza, a glazbeni program varaždinskog festivala kreativnosti obilježit će Manu Chao i njegova La Ventura. Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u Zadru hrvatska će publika imati prilike sa svojim miljenikom provesti večer na Pan pozornici na Starom gradu u utorak 23. kolovoza, kada ju očekuje trosatna eksplozija hitova kao što su Clandestino, Rainin’ in Paradize i Me Gustas Tu.

Pogledaj i ovo showbuzz Puni dvorane GLAZBENI VIZIONAR NA ŠPANCIRFESTU Manu Chao nastupa u Varaždinu

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima Manu Chao je jedan od najut-jecajnijih glazbenika u novijoj povijesti. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne pank utjecaje koje je uspješno spojio s lirikom šansone te ritmovima salse, regea i ska muzike. Ta otvorenost glazbi svijeta Manuovim pjesmama daje univerzalnu poruku koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Na kojem god meridijanu svirao Manu puni dvorane i stadione te na čak sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja. Glazbeno putovanje koje traje skoro pa tri desetljeća Manu je započeo u kultnom bendu Mano Negra, a nakon njegovog se raspada 1995. godine odlučio na solo karijeru, što se poka-zalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili Clendestino i Proxima Estacion: Esperanza, doveli su Manua na najveće svjetske pozorni-ce. Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom ispunjenim koncertima Manu na Špan-cirfest dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Philippe. Nastup na Špancirfestu bit će pojačan i s dva puhača, a set listu će osim himničnih pjesama, kao što su Bongo Bong, Clandestino, Me Gustas Tu, Rainin’ In Para-dize, Mi Vida, Politik Kills ili Mala Vida, upotpuniti i neke neobjavljene pjesme i obrade.

Koncertni program na Pan pozornici na Starom gradu ove će godine obuhvaćati sedam koncertnih dana, a early bird ulaznice za glavnu festivalsku pozornicu u prodaju će kre-nuti uskoro. Uz glavnu će se pozornicu na Špancirfestu u glazbi sa svih strana svijeta moći uživati na još dvije pozornice, a sudeći prema ostalim sadržajima koji se pripremaju, Varaždince i njihove goste očekuje još jedan festival koji pomiće granice kreativnosti te istovremno zabavlja, educira i oplemenjuje.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene