ne propustite

Legende hip-hopa Jurassic 5 i drum and bassa Roni Size otvaraju Outlook

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Outlook festival, jedan je od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se osmo ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 2. do 6. rujna dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene.

Festival će biti otvoren u srijedu, 2. rujna, koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, veličanstvenom okolišu u kojem će se u jedinstveno koncertno iskustvo spojiti s ljubavlju očuvana antička arhitektura i vrhunska glazbena produkcija. Pod otvorenim ljetnim nebom, s amfiteatra iz kojeg se pruža savršen pogled na pozornicu, u društvu tisućljetnih kamenih arkada i zidova, na mjestu gdje su se nekada borili gladijatori sada ćemo svjedočiti nastupima četiri benda sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene, a uskoro će biti objavljen još jedan specijalan gost koncerta otvorenja.

Pogledaj i ovo Dino Merlin - 2 vraća se na omiljenu pozornicu Nastavak turneje "MI" glazbenog čarobnjaka: Dino Merlin najavio veliki koncert u pulskoj Areni

Otkriveni prvi izvođači osmog Outlook festivala!

Uvjerljivo najoriginalniji hip-hop kolektiv svih vremena - Jurassic 5, u punom sastavu stiže iz Sjedinjenih Američkih Država kao prvo ime na listi gostiju koncerta otvorenja Outlook festivala. Chali 2na, Akil, Zaakir, Mark 7even, DJ Nu-Mark i Cut Chemist, šestorica glazbenika čiji je zajednički projekt Jurrasic 5 hvaljen kao jedan od najutjecajnijih svjetskih bendova zlatnog doba hip-hopa, nakon sedam godina pauze ponovno su udružili snage 2013. godine kako bi unijeli život u svoju kultnu glazbu.

Istu večer Arenu će do usijanja dovesti pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, naširoko poznat kao jedan od najvažnijih elektroničkih live sastava zadnjih dva desetljeća. Njihov album prvijenac ‘New Forms’ osvojio je Mercury glazbenu nagradu 1997. godine, a nakon kraće stanke vratili su se na velika vrata rasprodavši sve najavljene koncerte. Publika u Areni imat će idealnu priliku poslušati stvari s novog albuma ‘Do It For The Masses’ koji je upravo u pripremi, a Roni Size, jedan od ikona drum’n’bass scene i njegov bend imat će priliku opravdati svoj zvjezdani status.

 

Nakon što je izgradio svoj glazbeni ugled kao jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih live bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj glazbenoj sceni, The Gentleman’s Dub Club je prošle godine pomeo glavnu pozornicu Outlook festivala, a ove godine ima priliku napraviti to isto u Areni. Ovaj devetočlani dub bend svirao je na mnogim velikim festivalima uključujući Glastonbury i Bestival, a sada je vrijeme da ponovno posjeti vodeći europski festival bass glazbe i sound system kulture - Outlook.

I naposljetku, otvorenje Outlook festivala uveličat će Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture. Legendarni tim selektora ploča i vokalista predstavljaju najutjecajniju reggae i ska izdavačku kuću u povijesti - Trojan Records.
Nakon otvorenja Outlook festival se od 3. rujna do 6. rujna seli u tvrđavu Punta Christo pored Pule, centralnu festivalsku lokaciju s bezbroj hodnika, zidina, livada, okružena šumom i plažama, kampom i direktnim pogledom na veličanstvene Brijune.

Na više od deset noćnih i dnevnih pozornica nastupit će za sada prvi val najavljenih izvođača. Run The Jewels na Outlook stižu direktno sa svjetske turneje i s vrha ljestvica najboljih albuma prošle godine, a na pozornici će udružiti snage s Flatbush Zombies, trenutno najvrućim izvođačima novog hip-hopa. Outlook nastavlja integrirati grime i garage glazbu u svoje temelje, pa tako ove godine dovodi Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv. Jednom od najvećih hip-hop producenata svih vremena Pete Rocku, na velebnoj pozornici tik uz more pridružit će se Jeru The Damaja i The Beatnuts, njujorški reperi i producenti čija je glazba utkana u tkivo bogate povijesti i naslijeđa hip-hopa. Mala i Coki iz Digital Mystikz ponovno u Pulu donose svoj ‘teški’ dubstep zvuk, vraća se i festivalski miljenik DJ EZ, a uz Mumdance pridružuje nam se i najbolji novi glazbenik po izboru legendarnog Giles Petersona – Little Simz. Prva drum’n’bass imena su veliki nizozemski dvojac Noisia, Goldie, jedan od ikona d’n’b scene, njegov dugogodišnji suigrač i osnivač Exit Records etikete dBridge te Om Unit .

Počasni gost Outlook festivala 2015. je Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene ogromne reputacije. Tu je i David Rodigan, legendarni voditelj BBC radija kojem će se pridružiti Protoje & The Indiggnation, nove vodeće snage reggae glazbe. U tvrđavu se ponovno vraćaju moćni sound system kolektivi Mungo’s hifi, Iration Steppas, Trojan Sound System i Channel One Sound System kako bi opet dokazali primat Outlooka u kvaliteti zvuka. Upravo poznati po križanju glazbenih pravaca i s dva hvaljena albuma iza sebe stižu Mount Kimbie. The Bug ft. Flowdan, Manga & Miss Red eksperimentiraju sa spojem grindcorea, industriala, metala, hip-hopa, duba i jazza s nevjerojatnim rezultatima, dok FKJ Live u zadnje vrijeme stvara pravu pomutnju sa svojim eklektičnim zvukom. Ponovno slušamo Alexandra Nuta iz sve poznatije izdavačke kuće Eglo Records te legendu Zed Biasa. Ovo su samo neki od najavljenih gostiju, a kompletna lista bit će otkrivena uskoro.

Prvih 100 ulaznica ranograbilica za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria diljem zemlje. Nakon toga cijena ulaznica će biti 350 kuna. Povoljnije festivalske ulaznice HR&Ex-Yu ulaznice za Outlook festival po cijeni od 660 kuna također se mogu u Entrio sistemima, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene