velika čast

Lana Kos se pridružuje Andrei Bocelliju u Zagrebu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Da je zagrebačka publika dugo iščekivala dolazak Andree Bocellija govori podatak o brzoj prodaji ulaznica, a nema sumnje kako će ljubitelje ovog glazbenog žanra dodatno privući i hrvatski glas svjetske popularnosti.

Ostala su još dva mjeseca do najočekivanijeg glazbenog spektakla godine – koncerta Andree Bocellija koji će se održati 29. studenoga u Areni Zagreb, a danas je predstavljeno kako će publiku pred koncert ove globalno poznate talijanske zvijezde zagrijavati naša najuspješnija mlada operna pjevačica Lana Kos.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. - 2 Svjetski poznati izvođači Objavljeno je tko će nastupiti na koncertu povodom krunidbe kralja Charlesa, jedno ime posebno će vas se dojmiti

Andrea Bocelli prvi puta u Areni Zagreb 29. studenog 2014.

Voce universale – kako su Lanu Kos prozvali dirigenti s kojima je surađivala i ugledni vokalni pedagozi, umjetnica posebna, osebujna glasa, snažnog senzibiliteta i atraktivnog scenskog nastupa, na najboljem je putu da postane jedna od najzanimljivijih glazbeno-scenskih osobnosti operne reprodukcije danas.

Velika karijera Lane Kos počinje 2011. njezinim nastupom na festivalu u Areni u Veroni (Arena di Verona) kao Violetta Valéry pod dirigentskim vodstvom Carla Rizzija u režiji glasovitog argentinskoga redatelja, scenografa i kostimografa Huga de Ane, s kojim je već ranije, u Mariboru scenski izradila svoju prvu Violettu.
Ostvarila je neke od glavnih uloga u brojnim predstavama u Izraelu, Irskoj, Italiji, Njemačkoj i Grčkoj. U kolovozu 2012. je s ansamblom Arene u Veroni pjevala na koncertima u Nürnbergu i Münchenu te u Macerati na grandioznom  koncertu koji se održao u počast tridesete godišnjice smrti  Maria del Monaca.

U ožujku 2013. godine Lane Kos je počela s radom na Otellu Giuseppea Verdia, u tumačenju Desdemone u NCPA Opera Peking, pod dirigentskim vodstvom Lu Jia, a već za mjesec dana pjevala je premijeru opere La traviata Giuseppea Verdija u Tel Aviv Opera Israel u režiji Andreja Zagarsa pod ravnanjem Davida Sterna. Ovo  je Lanino drugo gostovanje u Tel Aviv Operi Israel. Ljetni mjeseci 2013. godine su po drugi put rezervirani za veliki festival Arena di Verona, u kojem Lana Kos tumači svoju omiljen heroinu Violettu Valéry u operi La Traviata Giuseppea Verdija, pod dirigentskim ravnanjem Andrea Batisttoni, u režiji Huga De Ane. Početkom jeseni 2013. Lana Kos pjevala je Violetu Valéry u  Guangzhou (Kina) pod ravnanjem maestra Daniela Orena u produkciji Royal Opera House Covent Garden.

Godine 2014. Lana je nastupila u Palermu kao Desdemona u novoj produkciji Verdijeve opere Otello, debitirala je u naslovnoj ulozi opere Luisa Miller Giuseppea Verdija u Opéra de Lausanne te očekivani nastupi u ulozi Bizetove Micaële u São Paolu u Brazilu, Giuliette u Gounodovoj operi Roméo et Giuliette na festivalu Arena di Verona koju će izvesti s tenorom Vittoriom Grigolom te  Desdemonu u NCPA u Pekingu.

Lanin program za 2015. godinu sadrži interpretacije Violette Valéry u nacionalnoj operi u Tokiu,  Verdijeve Desdemone u São Paolu, Rosine u Rossinijevoj opere Il barbiere di Sivigla na opernom festivalu u Avenchesu; Puccinijeve opere La bohème u Palermu te  uloga Donne Anne u Mozartovom Don Giovanni-u u Pekingu.
Godine 2016. Lanu Kos očekuje uloga Alice Ford u Verdijevom Falstaff-u u NCPA u Pekingu s velikim Ambrogiom Maestrijem u naslovnoj ulozi.

Ulaznice za koncert Andree Bocellija u Areni Zagreb možete kupiti u Tisku i Tisak media centrima ili preko sustava Eventim.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene