U Tuškancu

Klasik ‘Zeleno sunce‘ ispratilo je 3. Fantastic Zagreb film festival

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon devet fantastičnih noći sinoć je završio dosad najposjećeniji Fantastic Zagreb film festival.

Iako je pokrenut prije tek tri godine vrlo brzo je privukao brojne obožavatelje znanstvene fantastike, trilera, fantazije, horora i srodnih žanrova te pažnju medija, struke i filmofila općenito. Fantastic je ove godine publici u Zagrebu ponudio više od 40 filmova, dvije radionice, tri predavanja i filmske diskusije. Uz sada već tradicionalnu fantastičnu lokaciju Ljetne pozornice Tuškanac, kina Europa, ove godine festival je ostvario novu suradnju sa CineStarom. Ta suradnje pomogla je da festival dio svog programa, Mini Fantastic, predstavi i publici u Rijeci, Osijeku i Zadru.

Pogledaj i ovo PR WE Love Sound Festival Zagreb ovog vikenda postaje glazbeno središte Europe

>> Ultra Europe u Split i Hvar dovodi preko 60 izvođača!

Bilo je veliko zadovoljstvo ugostiti jednog od najinteresantnijih redatelja ovog žanra Tima Vuorensola iz Finske, koji je svojim filmom ‘Iron Sky‘ po prvi puta napravio svjetski fenomen u prikupljanju financijskih sredstava za neki film. Naime film je nastao suradnjom između tisuća ljudi putem interneta koji su pridonjeli njegovoj kreativnosti i svi sudjelovali u financiranju. Prikupljeno je više od 1,2 milijuna eura! Timo je na svom predavanju ta svoja iskustva podijelio s gledateljima festivala.

Odabirom filmova i lokacija te cjenama ulaznica festival je oduševio ljubitelje žanrovskog filma i Fantastic Zagreb još značajnije pozicionirao kao važan kulturni i turistički događaj u Zagrebu. Uz ovogodišnje izdanje veže se nekoliko novosti, a jedna od najznačajnijih je uvođenje Nagrade publike. Publika 3. Fantastic Zagreb film festivala je uvjerljivo najviše glasova dodijelila znanstveno-fantastičnoj drami KNJIGA SUDNJEG DANA čiju režiju potpisuje južnokorejski redatelj Kim Jee Woon. Stoga će skulptura ‘Nevidljivi tramvaj‘, autorice Vande Jurković, ovih dana otputovati do Južne Koreje.

Stjepan je za posljednju ovogodišnju projekciju odabrao je kultni znanstveno-fantastični film Zeleno sunce (Soylent Green) koji ove godine obilježava 40. godina od prvog prikazivanja! U 3. FZFF-u obilježene su još dvije velike godišnjice; 80. godina ‘King Konga‘ te 45. godina filma ‘Rosemery’s Baby‘.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene