U Lisinskom

Klapa Cesarice – gala koncert u povodu 20. rođendana!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebačka klapa Cesarice dvadeset godina djelovanja proslavit će velikim samostalnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedjelju 17. studenoga 2013. u 19.30 sati.

Četverostruka dobitnica Porina, višestruka pobjednica Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, osvajačica najsjajnijih odličja na natjecanjima u inozemstvu, zagrebačka klapa Cesarice dvadeset godina djelovanja proslavit će velikim samostalnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedjelju 17. studenoga 2013. u 19.30 sati.

Pogledaj i ovo Boris Novković - 2 Nakon pet godina Boris Novković odbrojava dane do Lisinskog, a za publiku je pripremio pravi doživljaj: ''Gasim elektriku...''

>> Klapa Cambi pomela konkurenciju na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku

Program rođendanskoga koncerta zrcalit će sve ono što su Cesarice, čija je današnja umjetnička voditeljica nekoć najmlađa članica Antonia Mimica, utkale u ta dva desetljeća jubavi prema pismi: dišpet i prpošnost diklicâ, slavljenje života, nježnosti i plemenitosti, ali i vjekove predaka izbrazdane patnjom, boli, borbom, natopljene melankolijom...

Na tom putu, na kojem su se susrele s mnogim tragateljima za glazbenim vrelima, nadahnule su se ne samo hrvatskom, dalmatinskom tradicijom nego i baštinom drugih naroda, utrle novu stazu u kombiniranju tradicijskog zvuka i klasike davši pritom i jednomu i drugomu svoj nježni, sofisticirani klapski “štih”.

Svojih će dvadeset godina Cesarice u Lisinskome proslaviti s troje posebnih gostiju: prva će dama hrvatske etnodžez-scene Tamara Obrovac uz pratnju slovenskoga glazbenika Uroša Rakovca, kao i uvijek, zavesti publiku inventivnim spojem džeza i tradicionalnih zvukova Istre i Sredozemlja, originalnim improvizacijama, šarmom i nadasve osebujnim humorom, a izniman kantautorski bard Vlatko Stefanovski, bivši član skupine Leb i sol, sa strastvenim će emotivnim nabojem onoga tko želi prenijeti u prostranstva u kojima duše ljube oblake.

Koncert je to koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ali pod jednim uvjetom: ako se potpuno, u osami, preda glazbi i otvori ponajprije, a možda i jedino – svoje srce.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene