U Lisinskom

Kad je bal nek je bal Zagrebačke filharmonije!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uživala je publika u ponedjeljak, 30.12. u glazbi obitelji Strauss na tradicionalnom Filharmonijskom balu Zagrebačke filharmonije. Bio je to doista događaj s "bezbroj novogodišnjih glazbenih doživljaja" - bal koji je vrijedilo doživjeti!

Ovogodišnji Filharmonijski bal bila je paleta nekih od najljepših ostvarenja Johanna Straussa ml., najistaknutijeg predstavnika slavne bečke glazbene obitelji, te odjek starih vremena, duha Beča i profinjenosti njegovih stanovnika.

Pogledaj i ovo showbuzz U lisinskom Prvi koncert Plavog ciklusa prošao u znaku Gustava

Dok su neke dame zablistale, druge su bile manje uspješne - evo izvještaja s božićnih partija!

Na početku, otputovali smo dvjestotinjak kilometara istočno Dunavom – u Mađarsku, gdje se odigrava radnja operete Barun Ciganin. Nastavili Na lijepom, plavom Dunavu , zasigurno jednom od najlaskavijih naslova nekog glazbenog djela - svima je poznato da je Dunav u Beču danas neke sasvim druge boje. Strauss je i ovdje pokazao svoju neiscrpnost u osmišljavanju melodija jer skladba ima pet valcer-sekcija, svaku s novom ingenioznom temom Dunavu te Radetzky-maršem na samom kraju blistave večeri.

Orkestrom Zagrebačke filharmoje ravnao je maestro Leopold Hager dok su pjevačko umijeće, sjajnim izvedbama, izveli poznati solisti: sopranistica Lidija Horvat-Dunjko i tenor Zrinko Sočo.

U sklopu Filharmonijskog bala dodijeljena je i prestižna godišnja nagrada Zagrebačke filharmonije i Zagrebačke banke za Mladog glazbenika godine, a ovogodišnja nagrada s pravom je otišla u ruke naše istaknute mezzosopranistice Diane Haller, umjetnice velike muzikalnosti.

Koncert je održan u sklopu obilježavanja velike, 40.-godišnjice Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a Zagrebačka filharmonija iskoristila je ovu svečanu prigodu da zahvali i dvjema svojih vrijednih članica koji su netom otišli u zasluženu mirovinu: Branka Požgaj i Jasenka Kapetanović. Program je nakon koncerta nastavljen u predvorju dvorane plesom uz Revijski orkestar
Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Josipa Cvitanovića i uz pratnju anđeoskog glasa Martine Thomas, Ricarda Luquea i Nikole Jarkija.

Uz najljepše želje za puno dobre glazbe, sreće i veselja, Zagrebačka filharmonija i u novoj 2014. godini nagrađuje svoju vjernu publiku "s punom vrećom glazbenih darova", - od Alexandera Rudina, Monike Leskovar , Dmitrija Kitajenka i mnogih drugih - očekuje nas još doista "bezbroj novih glazbenih doživljaja" koji se jednostavno ne smiju propustiti!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene