Veliki koncert

Josipa Lisac i 'Ima negdje jedan grad' stižu u Opatiju!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Koncert 'Ima negdje jedan grad' Josipe Lisac održat će se 27. lipnja, s početkom u 21:30 na velikoj Ljetnoj pozornici u Opatiji.

'Ima negdje jedan grad svjetlosti pun' - prvi je stih koji je otpjevala Josipa Lisac kao samostalna vokalistica. Bilo je to daleke 1968. na pozornici prestižnog Festivala Opatija. Opatijski festival je te godine proslavio 10. rođendan, a Josipa tek osamnaesti.

Pogledaj i ovo Josipa Lisac Objavila ga na TikToku Pogledajte hit-video Josipe Lisac prije njenog koncerta za pamćenje u Zagrebu: "Jao, kako je slatko!"

Mogli bismo reći da je paralelno s početkom samostalne karijere, za Josipu započela i svojevrsna veza s Opatijom iz koje će nam dvije godine kasnije, s iste festivalske pozornice, zagrmjeti nezaboravnu Runjićevu 'Oluju'.

Legendarna Josipa Lisac plijeni pažnju gdje god se pojavi

'Ima negdje jedan grad, svjetlosti pun. Ima negdje jedan dom, radosti pun... Da... Sjećam se Opatije iz '68. godine, došla sam tu kao djevojka od 18 godina, s koferom u ruci, ali puna glazbe i puna samopouzdanja. Nakon pjesme 'Što me čini sretnom' oduzela sam pažnju nekim velikim zvijezdama, to je istina, jer sam bila mlada... Jesam li bila zgodna? Pa, vjerojatno nisam, ali sam bila interesantna. Opatija je u mojim mislima uvijek bila i ostala nešto posebno, nedostižno, imala sam tu lijepih dana', prisjetila se Josipa Lisac.

2013., Josipa je koncertnom turnejom obilježila 40 godina od izlaska svog prvog studijskog albuma, kultnog 'Dnevnika jedne ljubavi', nastalog pod snažnim autorskim i producentskim pečatom Karla Metikoša. Iste godine, riječki sastav Quasarr u njen život donosi novu 'Ljubav', jednu od najemitiranijih pjesama proteklih mjeseci, koja je nedavno nominirana za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolje vokalne suradnje.

'Vrlo je lijepo biti dio Josipine priče, Ta pjesma nam se stvarno dogodila i cijela suradnja bila je iznimno ugodna. Dobili smo priliku nastupati u nekim prostorima, poput Lisinskog ili Sava centra, u koje inače ne bismo dospjeli, a svaka nova izvedba stvara jednu novu dinamiku', kazao je Boris Štok iz grupe Quassar.

Dodjela Porina bit će upriličena 27. lipnja, iste večeri kada će Josipa održati koncert u Opatiji i ugostiti grupu Quasarr.

'Čitav život sastoji se od trenutaka i važno je naći ih i u glazbi. Tako je u moj život došla i ta pjesma 'Ljubav', poslušala sam ju i pronašla sam ono što je važno – taj trenutak koji čini razliku. Jako mi se sviđa pristup Quassara glazbi, njihov izričaj koji je za svaku pohvalu. Mi smo se 'stopili' – ušla sam u njihov svijet, a oni su prihvatili moj senzibilitet', objasnila je Lisac.

Neovisno o tome hoće li njihova suradnja biti nagrađena Porinom, ili neće, sasvim je sigurno da će taj 27. lipanj u Opatiji biti slavljenički. Jer, slavit će se glazba.

Ulaznice za koncert, po cijeni od 160 i 130 kuna (isključivo mjesta za sjedenje), bit će puštene u prodaju od 27. svibnja, a mogu se kupiti preko stranice Eventima.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene