444121
444121
444121
444121
444121

Jose Carreras s velikim veseljem očekuje subotnji koncert u pulskoj Areni

  • , 21.07.2016., 19:16
  • Autor:
  • komentara

José Carreras najavio je svoj koncert u pulskoj Areni. Koncert je humanitarnog karaktera.

 
 
 
 
Jose Carreras (Foto: Darko Marusic/PIXSELL )
Jose Carreras (Foto: Darko Marusic/PIXSELL )

Danas je u hotelu Park Plaza Histria u Puli na druženju s medijima poznati svjetski tenor, José Carreras, najavio svoj koncert u pulskoj Areni. Gradonačelnik Pule, gospodin Boris Miletić izrazio je veliko zadovoljstvo što Maestro Carreras već treći put boravi u Puli i još jednom je pozvao stanovnike, kao i posjetitelje Pule da dođu na ovaj humanitarni koncert kojem je glavna svrha prikupiti što više novaca za donacije dječjem odjelu KBC-a iz Rijeke i Centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule.

Osim g. Carrerasa na konferenciji za novinare prisutnima su se obratili i organizatori koncerta, Nikola Mujdžić Reščić iz Meritum komunikacija i Iva Šalamon Reškovac iz Art hilla kao i tehnički direktor projekta Ozren Mueller iz PR eventa.

Gospodin Carreras izrazio je veliko zadovoljstvo već trećim boravkom u Puli rekavši da je to za njega velika privilegija te da ga jako veseli nastup s Orkestrom HNK Ivan pl. Zajc, poznatim dirigentom Davidom Gimenezom te kolegicama glazbenicama Anom Rucner i Martinom Zadro. Naglasio je veliku važnost glazbe u liječenju, a njemu samom je glazba bila od velike pomoći jer djeluje iscjeljujuće, a dokaz benefitu glazbe je i činjenica da je muzikoterapija kao metoda liječenja sve popularnija.

Jose Carreras (Foto: Darko Marusic/PIXSELL )Na pitanje je li različito pjevanje u kazalištu ili koncertnoj dvorani ili na otvorenom, umjetnik kaže da za njega i nema velike razlike. Doduše u kazalištu je to autentičnije, jer tu je i scenografija i kostimografija, no danas je ozvučenje toliko sofisticirano da vjerno prenosi i glasove umjetnika i sam doživljaj. Na koncertima na otvorenom obično sudjeluju ljudi koji nisu baš ljubitelji koncertnih dvorana, a ovako imaju priliku uživati u kvalitetnom zvuku.

Maestro je kao jezik na kojem najviše voli pjevati odabrao talijanski i španjolski, a treći jezik kojeg bi odabrao bio bi ruski jer ti jezici imaju mnogo vokala koji su vrlo ekspresivni.

Više od nastupa s Tri tenora nedostaje mu Luciano Pavarotti koji je bio vodeći svjetski umjetnik i prije svega dobar čovjek.

Na pitanje bi li mogao imenovati svog nasljednika, napomenuo je da postoji puno sjajnih tenora nove generacije i po njemu bi bilo arogantno reći da je netko njegov nasljednik.

Nakon druženja s g. Carrerasom, prisutnima su se obratili organizatori s nekoliko servisnih informacija. U prodaji je još vrlo malo ulaznica na parteru desno i lijevo te na tribinama i travnjaku, no posljednjih dana vlada veliki interes za koncert i organizator vjeruje da će se veći broj ulaznica do subote prodati. Tehnički direktor Ozren Mueller, spomenuo je da je za ovaj koncert korištena najmodernija oprema poput 'Shoeps' mikrofona najnovije generacije, ogromne količine rasvjetnih i razglasnih tijela, cca 15km kablova te 20-tak tona aluminijskih konstrukcija i cjelokupne opreme koja će se instalirati u Amfiteatar, ali uz budno oko i suradnju s konzervatorskim odjelom i cijenjenim gospodinom Milanom Vojnićem. Za opremu se pobrinula tvrtka Ivas Group iz Zagreba, a od velike pomoći bio je i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre g Darko Komšo. Pozvao je sve goste da dođu sat vremena ranije jer se očekuje velika gužva.

Jose Carreras (Foto: Darko Marusic/PIXSELL )

Arena se otvara u 20 sati, a koncert će trajati dva sata. Uz g. Carrerasa nastupit će i violončelistica Ana Rucner i sopranistica Martina Zadro. U pauzi će se posjetitelji moći kupiti osvježavajuća pića.

Na kraju je organizator zahvalio Arenaturistu Pula koji se nesebično uključio u akciju, gradonačelniku Pule na ustupljenoj Areni te Bina Istri koji su sa svojim partnerima financijski stali iza koncerta i prikupili donaciju kao i svima ostalim tvrtkama i osobama koje su svojim donacijama pridonijele ovom humanitarnom koncertu.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se