442721
442721
442721
442721
442721

Ansambl Lado kreće na jadransku turneju

  • , 08.07.2016., 15:10
  • Autor:
  • komentara

Ansambl Lado će u prvoj plovici srpnja održati dva koncerta za zagrebačku publiku, a zatim kreće na jadransku turneju.

 
 
 
 
LADO (Foto: PR)
LADO (Foto: PR)

Nakon odličnih koncerata na Rabu i Poreču Ansambl LADO se vraća u Zagreb gdje će održati dva koncerta za zagrebačku publiku.

Prvi koncert održat će na Sceni Amadeo 11. srpnja. Jednosatni vokalno-instrumentalni program osmislio je glazbeni voditelj Dražen Kurilovčan koji će i ravnati ansamblom. Već 16. srpnja LADO će zaplesati u atriju Galerije Klovićevih dvora.

LADO (Foto: PR)

Drugi dio srpnja rezerviran je za tradicionalnu jadransku turneju. Koncertom na tvrđavi Revelin 23. srpnja LADO se vraća na Dubrovačke ljetne igre, dok će se dan ranije već četrnaestu godinu zaredom pridružiti glumcima u Zagvozdu. Program turneje, između ostalih, obuhvaća neke od najljepših koreografija dr.sc. Ivana Ivančana, a pripremio ga je novi umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan.

Turneja završava 27. srpnja koncertom u Ninu.

LADO - JADRANSKA TURNEJA (Foto: PR)

Raspored nastupa:
11.7. Zagreb, Scena Amadeo
16.7. Zagreb, atrij Galerije Klovićevih dvora
22.7. Zagvozd
23.7. Dubrovnik
24.7. Makarska
25.7. Zadar
26.7. Pag
27.7. Nin


Program koncerta

1. ĐURĐEVEČKE FELE
Glazbena obrada: Marijan Makar
2. MEĐIMURSKA PISANA NEDELJA
Koreografija: dr.sc. Ivan Ivančan
Glazbena obrada: dr. sc.Ivan Ivančan i Božidar Potočnik
3. 1915. LETO, narodna pjesma iz Međimurja
Glazbena obrada: Marijan Makar
4. KATARINA ZLATA HĆI
Koreografija i glazbena obrada: dr. sc. Ivan Ivančan
5. EJ SVIRAJ PAVO, pjesme i plesovi Baranje
Koreografija: Krunoslav Šokac
Glazbena obrada: Duško Topić
6. SMOTRA U ŠIROKAMA
Koreografija i glazbena obrada: dr. sc. Ivan Ivančan
7. ZAGORSKI DRMEŠARI
Koreografija: dr. sc. Ivan Ivančan
Glazbena obrada: dr. sc. Ivan Ivančan i Marijan Makar
8. LIČKI PLESOVI
Koreografija i glazbena obrada: dr. sc. Ivan Ivančan
9. BUNJEVAČKI MOTIVI, teme narodnih plesova bunjevačkih Hrvata
Glazbena obrada: Marijan Makar
10. NA VELIKO PRELO
Koreografija: Andrija Ivančan
Glazbena obrada: Andrija Ivančan i Siniša Leopold

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se