452562
452562
452562
452562
452562

IVAN ŠARIĆ Priprema nastup desetljeća

  • , 05.10.2016., 15:56
  • Autor:
  • komentara

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Ivan Šarić 11. studenog proslavlja desetljeće svoje stand up karijere.

 
 
 
 
Ivan Šarić (Foto: Mario Pavlović)
Ivan Šarić (Foto: Mario Pavlović)

Od malih nogu, Ivan Šarić bio je zaljubljen u svijet informatike, što je moglo odvesti u jednom od dva smjera - milijuni na računu jer bi razvio neku suludu aplikaciju ili vječno djevičanstvo. Možda i oboje. Sve to postaje krajnje nebitno u trenutku kada je 2006. godine od prijatelja dobio izgrebani DVD sa stand up nastupom Robina Williamsa. U tom trenutku se događa kompletni preokret i umjesto pisanja linija koda, on počinje pisati tekstove za svoje nastupe; umjesto čačkanja po kučištu računala, on čačka po glavama svoje publike i uspješno ih navodi ne samo do smijeha, nego i do nekih novih shvaćanja o njima samima.

Ivan Šarić (Foto: Mario Pavlović)

Ubrzo postaje pripadnik novog vala stand up komičara, a oduševljava jednom verzijom britkog britanskog humora Eddia Izzarda i Monty Python-a, uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno Dalmaciji i oko nje. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života na Balkanu, života u Dalmaciji, političkih i regionalnih tema pa sve do sarkastičkog pogleda na samog sebe.

Jedinstven smisao za humor i pedantan stav prema svojoj izvornoj profesiji ga neprestano dovodi pred sve veću i veću publiku, koja ga je do sada imala prilike gledati na više od 1500 stand up nastupa u Hrvatskoj i izvan nje. Samo u ovoj godini, nasmijao je više od 30.000 ljubitelja komedije.

Ivan Šarić (Foto: Mario Pavlović)

Nakon prošlogodišnjih rasprodanih nastupa u kazalištu Kerempuh i ovogodišnjeg rasprodanog nastupa u INK Pula, Šarić je pokazao da je stand up komedija prerasla klupsku scenu i zasluženo došla na jedan veći kulturni nivo. I tako, 10 godina nakon onog izgrebanog DVD-a sa stand up nastupom Robina Williamsa, Ivan nastupa u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nešto što niti jedan domaći stand up komičar do sada nije imao čast učiniti, 11. studenog imat će čast Šarić. Njegov nastup desetljeća najbolja je pozivnica za ljubitelje stand up-a. I one koji će to tek postati.

Ivan Šarić (Foto: Mario Pavlović)

Ulaznice uskoro dostupne na www.ulaznice.hr i www.lisinski.hr te na blagajnama KD Vatroslava Lisinskog.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se