Poznati ga obožavaju

Umjetnik čiji nakit poznate Hrvatice rado nose

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Danas u 19 sati u Galeriju Kranjčar, svečano je otvorenje izložbe „Umjetnik govori čeličnim jezikom“, akademskog kipara Ivana Midžića čiji nakit nerijetko nose brojne poznate Hrvatice.

Ivan Midžić u svojem se dosadašnjem stvaralaštvu uspješno izražavao u najrazličitijim likovnim medijima, disciplinama i postupcima. Osim što izrađuje skulpture odnosno objekte, ovaj svestrani umjetnik – po svojoj izvornoj akademskoj naobrazbi kipar - uspješno dizajnira nakit, izvodi umjetničke akcije, nije mu strano posegnuti za crtežom ili fotografijom, a oni upućeniji još uvijek pamte konceptualne izlagačke projekte u kojima je problematizirao te pritom i posve relativizirao pitanje autorstva.

Pogledaj i ovo showbuzz suradnja galerija Izložba domaćeg cijenjenog umjetnika uskoro će se održati na dvije lokacije u isto vrijeme

Izložba kojom se Ivan Midžić predstavlja u Galeriji Kranjčar sastoji se od dvije cjeline. Ona veća i ovom prilikom važnija u prvi plan ističe upravo autorovu sklonost ironiji. Tri gigantske fotografije njegova lica prikazane su en face, a iz usta svakog od njih provaljuju i galerijskim se prostorom šire metalni objekti. Nazivi ovih triju radova transparentni su i nedvosmisleni: Umjetnik govori čeličnim jezikom; Umjetnik govori aluminijski i Umjetnikova hrana.

Ni oni nisu imuni - biti poznat ne znači da vas loše stvari zaobilaze

Ivan Midžić strastven je i energičan crtač, a svoje apstraktne crteže nerijetko će kombinirati i usaglašavati sa skulpturama odnosno objektima. Drugi dio izložbe u Galeriji Kranjčar nudi na uvid mali djelić preuzet iz tog važnog segmenta njegova stvaralaštva, pogodan kako bi se dodatno osnažila već iskazana tvrdnja o izrazito raznolikom ali istodobno i koherentnom opusu što ga ovaj nadasve plodan autor već niz godina dosljedno i predano stvara. Ivanov nakit žene obožavaju, a njegove komade imaju i Dubravka Šeparović Mušović, Elizabeta Gojan te Natali Dizdar.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene